Azerbaycan usulü sarma nasıl yapılır? İşte tadına hayran kalacağınız o tarif

Azerbaycan usulü sarma nasıl yapılır? İşte tadına hayran kalacağınız o tarif

Azerbaycan usulü sarma tarifimizle evinizde kolayca bu lezzeti hazırlayabilir, sevdiklerinize sunabilirsiniz.

Azerbaycan usulü sarma yapmak için geleneksel bir tarif sunuyoruz. Bu lezzetli yemeği yaparken kullanacağınız malzemeler ve adımları sizin için detaylı bir şekilde anlatacağız. Azerbaycan mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan sarma, özellikle et ve pirinç ile hazırlanan iç harcıyla damakları şenlendiren bir lezzettir. İşte tadına hayran kalacağınız Azerbaycan usulü sarma tarifi:

Azerbaycan mutfağının bu özgün lezzetini denemek isteyenler için Azerbaycan usulü sarma tarifini denemelerini tavsiye ederiz.

. Geleneksel lezzetleri keşfetmek isteyenler için harika bir seçenek olan bu tarif, sofralarınıza farklı bir lezzet ve görüntü katacaktır.

Malzemeler

200 gr dana kıyma
100 gr kuzu kıyma
70 gr baldo pirinç
Üzüm yaprağı
3 adet soğan
Tuz
Karabiber
Yarım demet dereotu
3 yemek kaşığı kuru nane
2 diş sarımsak
70 gr tereyağı

Sunum için:

Yoğurt veya sarımsaklı yoğurt

Nasıl Yapılır?

Soğanı ve sarımsakları mutfak robotundan geçiriyoruz. Yeşillikleri ince ince doğruyoruz.
Kıymaları, soğanı, yeşillikleri, pirinci, tuz ve karabiberi bir kaba ilave edip, iyice yoğuruyoruz.
Yaprakları yıkayıp, tuzunu iyice çıkarıp tek tek tezgaha açıyoruz.
Bir yaprağa iç harçtan ortalama 10 gr koyup sarıyoruz.
Hazırlanan sarmaları tencereye dizip, yarım su bardağı kaynar su ekliyoruz.
Yaprakların pişip yumuşamasına yakın içerisine tereyağı ekliyoruz. Sarmalar yağa düşünce ocağı kapatıyoruz.
Sade veya sarımsaklı yoğurtla sunuyoruz. Afiyet olsun.

Kaynaklar: Kısa Dalga, Lezzet.com.tr, Youtube.com

Kaynak:BBN