KONYA HABER
Konya
Açık
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,3086 %0,25
48,9796 %0,46
4.883,13 % -0,19
Ara
BBN Haber Yaşam Azerbaycan'da sarma böyle hazırlanıyor ve lezzeti çok daha farklı oluyor! Dağılma sorunu da yok

Azerbaycan'da sarma böyle hazırlanıyor ve lezzeti çok daha farklı oluyor! Dağılma sorunu da yok

Azerbaycan mutfağının zengin lezzetlerinden biri olan sarma, geleneksel yöntemlerle hazırlandığı için her lokasyonda farklı bir tat sunabilir.

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 1 dk

Azerbaycan mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan sarma, özellikle hazırlanışı ve lezzetiyle dikkat çekiyor. Geleneksel Azerbaycan mutfağının bir parçası olan sarma, diğer ülkelerdeki sarma çeşitlerinden farklı bir tarife sahiptir ve bu da onun lezzetini benzersiz kılar.

Azerbaycan mutfağının bu özgün lezzetini denemek isteyenler için Azerbaycan usulü sarma tarifini denemelerini tavsiye ederiz.

. Geleneksel lezzetleri keşfetmek isteyenler için harika bir seçenek olan bu tarif, sofralarınıza farklı bir lezzet ve görüntü katacaktır.

hq720.jpg

Malzemeler

200 gr dana kıyma
100 gr kuzu kıyma
70 gr baldo pirinç
Üzüm yaprağı
3 adet soğan
Tuz
Karabiber
Yarım demet dereotu
3 yemek kaşığı kuru nane
2 diş sarımsak
70 gr tereyağı

Sunum için:

Yoğurt veya sarımsaklı yoğurt

Nasıl Yapılır?

Soğanı ve sarımsakları mutfak robotundan geçiriyoruz. Yeşillikleri ince ince doğruyoruz.
Kıymaları, soğanı, yeşillikleri, pirinci, tuz ve karabiberi bir kaba ilave edip, iyice yoğuruyoruz.
Yaprakları yıkayıp, tuzunu iyice çıkarıp tek tek tezgaha açıyoruz.
Bir yaprağa iç harçtan ortalama 10 gr koyup sarıyoruz.
Hazırlanan sarmaları tencereye dizip, yarım su bardağı kaynar su ekliyoruz.
Yaprakların pişip yumuşamasına yakın içerisine tereyağı ekliyoruz. Sarmalar yağa düşünce ocağı kapatıyoruz.
Sade veya sarımsaklı yoğurtla sunuyoruz. Afiyet olsun.

Kaynaklar: Kısa Dalga, Lezzet.com.tr, Youtube.com