KONYA HABER
Konya
Açık
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,1088 %0,52
47,8733 %0,58
4.471,43 % -0,25
Ara
BBN Haber Yaşam Bozuk kıyma nasıl anlaşılır? İşte kıymanın taze olup olmadığını anlama yöntemi

Bozuk kıyma nasıl anlaşılır? İşte kıymanın taze olup olmadığını anlama yöntemi

Bu yöntemleri kullanarak kıymanın taze olup olmadığını kolayca anlayabilirsiniz.

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

Bozuk kıyma nasıl anlaşılır? İşte kıymanın taze olup olmadığını anlama yöntemi

Kıyma, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ancak taze olmayan veya bozulmuş kıyma sağlık açısından ciddi sorunlara yol açabilir. Peki, kıymanın taze olup olmadığını nasıl anlayabiliriz? İşte size kıymanın taze olup olmadığını anlamanın pratik yöntemleri:...

1. Renk: Taze kıyma kırmızımsı bir renge sahiptir. Eğer kıyma gri veya kahverengi renkteyse, muhtemelen bozulmuş veya eski kıymadır....

2. Koku: Taze kıyma hafif et kokusu taşır. Ancak bozulmuş kıyma keskin, hoş olmayan bir koku yayar....

4639814.jpg

3. Dokunma: Taze kıyma hafif nemli ve yapışkan olabilir. Ancak bozulmuş kıyma yapışkanlıktan uzak, kuru bir yapıya sahiptir.

4. Taze öğütülmüş olma: Kıyma taze öğütülmüşse, genellikle daha tazedir. Eğer kıyma üzerinde sıkışmış bir görüntü varsa, muhtemelen eski veya bozulmuş kıymadır....

KIYMA SAKLARKEN DİKKAT

Kıymayı saklarken dikkat etmemiz gereken bir diğer nokta da saklama süresidir. Genellikle kıymayı buzdolabında 1-2 gün, buzlukta ise 3-4 ay kadar saklayabiliriz. Ancak bu sürelerin üzerine çıkmamaya özen göstermeli ve kıymayı mümkün olduğunca taze tüketmeye gayret etmeliyiz. Kıymayı buzdolabında saklarken sıcaklık da önemlidir. Buzdolabının en soğuk bölümü olan alt raflarda kıymayı saklamak daha uygun olacaktır. Ayrıca kıymayı dilimlenmiş veya porsiyonlanmış olarak saklamak, ihtiyacınıza göre kullanımını kolaylaştırabilir.