Bu tarifle yapın beğenmeyen kalmıyor! Bamya pişirmenin altın püf noktası

Bu tarifle yapın beğenmeyen kalmıyor! Bamya pişirmenin altın püf noktası
Tüm bu püf noktalarını göz önünde bulundurarak, bamya yemeğini mükemmel hale getirebilirsiniz.

Doğru malzemeler, doğru pişirme yöntemi ve doğru sunum ile bamya yemeğini sevdirmeniz mümkün!

Bamya yemeği genellikle sevilmediği düşünülen sebzeler arasında yer alır. Ancak bamya, doğru şekilde pişirildiğinde oldukça lezzetli bir yemek haline gelebilir. Bamya pişirmenin altın püf noktalarını bilmek, bu sebzeyi sevenlerin yanı sıra sevmeyenleri bile cezbedebilir. İşte size bamya yemeğini mükemmel hale getirmenin yöntemleri!

Sebzeler arasında en büyük haksızlık genellikle bamyaya yapılıyor sizce de öyle değil mi? Tadı aslında güzel olmasına rağmen kötü yapıldığında dünyanın en kötü yiyeceğine dönüşebilen bamya, doğru yapıldığında ise harika bir sebze yemeğine dönüşüyor.

Bamya kötü yapıldığında biraz salyalanır ve bu da mide bulandırabilir. Bamyayı kızartma, yemek, salata gibi birçok tarifte kullanabilirsiniz. Bu püf noktaları öğrendikten sonra artık bamyayı kötü yapma dönemini kapatacaksınız.

maxresdefault-002.jpg

Bamya pişirmenin altın püf noktası

Saplarını dikkatle kesmelisiniz

Öncelikle bamyayı yaparken saplarını mutlaka kesmelisiniz. İyi bir bamya yemeği yapmak istiyorsanız, sağları yukarı doğru kesin ama sakın içini açacak şekilde kesmeyin. Tıpkı bir kalemi kalemtıraşla açar gibi yapın. Buna dikkat etmezseniz bamya pişerken salyalanacaktır.

Limonlu suda bekletmeyi unutmayın

Bamya çabuk karardığı için ayıkladıktan sonra mutlaka limonlu suda bekletin ki hemen kararmasın.

Sürekli karıştırmayın

Yemeği yaparken sık sık karıştırmayın. Sık karıştırmak yemeğin dağılmasına neden olur. Ezildiğinde çabuk kararır ve kötü bir görüntüye neden olur.

Limon suyu damlatın

Yemeğin en büyük püf noktası yaparken limon suyu kullanmaktır. Mutlaka ama mutlaka limon suyunu yemeğe damlatın ki hem salyalanmasın hem de lezzetli olsun.

Püf noktaları öğrendiğimize göre şimdi gelelim lezzetli bir bamya tarifine. Yemek.com'un tarifine göre, bu tarifle tabak tabak bamya yiyeceksiniz.

  • 1 kilogram bamya
  • 2 adet limonun suyu
  • 7 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 5 adet domates
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı toz şeker
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  1. Bamyaları bol suyla yıkayın ve varsa bıyıklarını temizleyin.
  2. Yıkadıktan sonra bir bıçak yardımıyla sap kısımlarını koni biçiminde keserek temizleyin. Temizlenip yıkanmış olan bamyaların üstüne 1 adet limonun suyunu gezdirin ve bir kenara alın.
  3. Bir tencereye 5 yemek kaşığı zeytinyağını alın ve küp küp doğranmış olan soğanları bu yağda pembeleşene dek kavurun.
  4. Pembeleşen soğanların üstüne ince kıyılmış sarımsakları ve biber salçasını ekleyip, hızlıca karıştırın.
  5. Kabuklarını soyduktan sonra küp küp doğramış olduğunuz domatesleri de ekleyin ve güzelce kavurun.
  6. Son olarak bamyaları süzerek tencereye ekleyin. Üzerine 1 adet limon suyu, tuz ve şekeri ilave ettikten sonra üstüne sıcak suyu da gezdirip, nazikçe bir kere karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın. (Fazla karıştırırsanız bamyalar salyasını bırakır. Hiç karıştırmayabilirsiniz.)
  7. Kapağı kapalı ve altı kısık ateşte bamyalarınızı yaklaşık 25 dakika pişmeye bırakın.
  8. Kontrol edin ve bamyalar iyice yumuşayıp piştiğinde ocağın altını kapatın, ılıklaşana kadar bir kenarda bekletin.
  9. Bamyalar ılındıktan sonra bir servis tabağına alın ve kalan 2 yemek kaşığı zeytinyağını da üstlerine gezdirip, limon dilimleri ile servis edin.
  10. Afiyet olsun!

Kaynak:BBN