KONYA HABER
Konya
Parçalı az bulutlu
29°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,3190 %0,44
48,5003 %0,70
4.845,64 % 0,36
Ara
BBN Haber Yaşam Bu yöntemle közlenen patlıcan sert olmuyor ve patlıcan suyunu içinde hapsediyor...

Bu yöntemle közlenen patlıcan sert olmuyor ve patlıcan suyunu içinde hapsediyor...

Patlıcan közlerken bilmeniz gereken tüyolar

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

Patlıcan közlemenin püf noktaları hakkında bilgi sahibi olmak, bu lezzetli ve sağlıklı yemeği mükemmel bir şekilde hazırlamanıza yardımcı olabilir. Patlıcan közleme, Türk mutfağının vazgeçilmez bir lezzeti olup, doğru tekniklerle yapıldığında muhteşem bir lezzet ortaya çıkar. İşte patlıcan közlerken bilmeniz gereken tüyolar:

hq720.jpg

FIRINDA PATLICAN KÖZLEME TARİFİ

  • Patlıcan
  • Yağlı kağıt
  • Çatal

Kullanacağımız miktarda Patlıcanları iyice yıkayıp kurulayalım
2. Bir çatal yardımıyla patlıcanları delelim.
3. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.
4. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında ızgara ayarında 35-40 dk boyunca közleyelim.
5. Zamanın yarısında patlıcanları çevirelim.
6. Fırından çıkarıp bir kaç dk bekletelim.
7. Elimizi yakmayacak kadar soğuyan patlıcanları soyabiliriz.
Kabukları rahatlıkla ayrıldı. Patlıcanlarımız hazır. Ben Alinazik için hazırlamıştım. Sizlerde dilediğiniz yemekler için kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun.

Patlıcan közleme, doğru tekniklerle yapıldığında oldukça lezzetli bir yemek olup, bu tüyoları takip ederek mükemmel bir patlıcan közleme deneyimi yaşayabilirsiniz.

Patlıcanları doğru şekilde servis edin:

Közlenmiş patlıcanları servis etmeden önce üzerine biraz limon suyu sıkarak kararmasını engelleyebilirsiniz. Daha sonra zeytinyağı, sarımsak ve tuz ile marine ederek servis tabağına alın. Üzerine isteğe göre maydanoz veya taze nane serperek servis edebilirsiniz.