Bu yöntemle közlenen patlıcan sert olmuyor ve patlıcan suyunu içinde hapsediyor...

Bu yöntemle közlenen patlıcan sert olmuyor ve patlıcan suyunu içinde hapsediyor...

Patlıcan közlerken bilmeniz gereken tüyolar

Patlıcan közlemenin püf noktaları hakkında bilgi sahibi olmak, bu lezzetli ve sağlıklı yemeği mükemmel bir şekilde hazırlamanıza yardımcı olabilir. Patlıcan közleme, Türk mutfağının vazgeçilmez bir lezzeti olup, doğru tekniklerle yapıldığında muhteşem bir lezzet ortaya çıkar. İşte patlıcan közlerken bilmeniz gereken tüyolar:

hq720.jpg

FIRINDA PATLICAN KÖZLEME TARİFİ

  • Patlıcan
  • Yağlı kağıt
  • Çatal

Kullanacağımız miktarda Patlıcanları iyice yıkayıp kurulayalım
2. Bir çatal yardımıyla patlıcanları delelim.
3. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.
4. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında ızgara ayarında 35-40 dk boyunca közleyelim.
5. Zamanın yarısında patlıcanları çevirelim.
6. Fırından çıkarıp bir kaç dk bekletelim.
7. Elimizi yakmayacak kadar soğuyan patlıcanları soyabiliriz.
Kabukları rahatlıkla ayrıldı. Patlıcanlarımız hazır. Ben Alinazik için hazırlamıştım. Sizlerde dilediğiniz yemekler için kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun.

Patlıcan közleme, doğru tekniklerle yapıldığında oldukça lezzetli bir yemek olup, bu tüyoları takip ederek mükemmel bir patlıcan közleme deneyimi yaşayabilirsiniz.

Patlıcanları doğru şekilde servis edin:

Közlenmiş patlıcanları servis etmeden önce üzerine biraz limon suyu sıkarak kararmasını engelleyebilirsiniz. Daha sonra zeytinyağı, sarımsak ve tuz ile marine ederek servis tabağına alın. Üzerine isteğe göre maydanoz veya taze nane serperek servis edebilirsiniz.

İlgili Haberler

Kaynak:BBN