Birçok insan, buzdolabında yiyecekleri saklamanın onları taze tutacağını düşünse de, bazı yiyecekler bu ortamda besin değerini kaybedebilir.
1. Domates: Buzdolabında saklanan domatesler, tatlarını ve dokularını kaybedebilir. Oda sıcaklığında muhafaza edildiğinde ise daha lezzetli olurlar.
2. Patates: Buzdolabında saklanan patateslerin nişastaları dönüşebilir ve bu da tatlarını etkileyebilir. Bunun yerine, serin ve karanlık bir yerde saklanmaları daha uygun olacaktır.
3. Soğan: Buzdolabında saklanan soğanlar, daha çabuk küflenme riskiyle karşı karşıya kalabilirler. Oda sıcaklığında saklanmaları daha uygun olacaktır.
4. Ekmek: Buzdolabında saklanan ekmek, daha çabuk kurur ve bayatlar. Oda sıcaklığında saklanmaları tazeliğini daha uzun süre korumalarını sağlayacaktır.
5. Bal: Buzdolabına konulan bal kristalleşme riskiyle karşı karşıya kalabilir. Oda sıcaklığında muhafaza edildiğinde ise daha uzun süre taze kalır.
Hangi besinler buzdolabında saklanmamalı? Buzdolabından uzak tutmanız gereken gıdalar