KONYA HABER
Konya
Açık
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,3456 %0,36
48,9036 %0,57
4.873,78 % 0,35
Ara
BBN Haber Yaşam Buzdolabına konulduğunda besin değerini kaybeden yemekler! Asla koymayın

Buzdolabına konulduğunda besin değerini kaybeden yemekler! Asla koymayın

Bu yiyecekleri buzdolabına koymak yerine, uygun koşullarda saklayarak daha uzun süre taze tutabilirsiniz. Besin değerlerini korumak için doğru saklama yöntemlerini uygulamak önemlidir.

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 1 dk

Birçok insan, buzdolabında yiyecekleri saklamanın onları taze tutacağını düşünse de, bazı yiyecekler bu ortamda besin değerini kaybedebilir.

1. Domates: Buzdolabında saklanan domatesler, tatlarını ve dokularını kaybedebilir. Oda sıcaklığında muhafaza edildiğinde ise daha lezzetli olurlar.

2. Patates: Buzdolabında saklanan patateslerin nişastaları dönüşebilir ve bu da tatlarını etkileyebilir. Bunun yerine, serin ve karanlık bir yerde saklanmaları daha uygun olacaktır.

maxresdefault-001.jpg

3. Soğan: Buzdolabında saklanan soğanlar, daha çabuk küflenme riskiyle karşı karşıya kalabilirler. Oda sıcaklığında saklanmaları daha uygun olacaktır.

4. Ekmek: Buzdolabında saklanan ekmek, daha çabuk kurur ve bayatlar. Oda sıcaklığında saklanmaları tazeliğini daha uzun süre korumalarını sağlayacaktır.

5. Bal: Buzdolabına konulan bal kristalleşme riskiyle karşı karşıya kalabilir. Oda sıcaklığında muhafaza edildiğinde ise daha uzun süre taze kalır.