Canan Karatay onaylı börek. Çıtır çıtır oluyor ve lezzetine herkes hayran kalıyor
Canan Karatay onaylı börek tarifi ile karşınızdayız. Bu tarif, hem sağlıklı hem de lezzetli bir seçenek sunuyor. Lahana ile yapılan bu börek, çıtır çıtır olması ve eşsiz lezzetiyle herkesin favorisi olmaya aday.
Öykü Gürman İle Günün Yemeği 6. Bölümünde Öykü Gürman, Özge Beyendik ile birlikte beyaz lahanalı börek yapımını gösterdi.
-
Malzemeler:
- Çeyrek orta boy beyaz lahana
- 2 adet havuç
- Yarım su bardağı haşlanmış bezelye
- 2 diş sarımsak
- 2 tatlı kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı toz muska
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 adet yufka
Sosu için:
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı zeytinyağı
Yapılışı:
1. İlk olarak lahanayı ince ince doğrayın. Havuçları rendeleyin ve bezelyeleri haşlayın.
2. Geniş bir tavada zeytinyağını kızdırın ve doğradığınız lahanayı ekleyin. Ardından rendelediğiniz havuçları ve haşlanmış bezelyeleri de tavaya ekleyin.
3. Sarımsakları ezin ve tavaya ekleyin. Tuz, pul biber ve toz muskayı da ekledikten sonra malzemeleri karıştırın ve ocaktan alın.
4. Bir kapta yoğurt, yumurta, süt ve zeytinyağını çırpın.
5. Yufkaları tezgaha serin ve üzerlerine hazırladığınız sostan sürün. Hazırladığınız lahana karışımını yufkaların üzerine yayın.
6. Yufkaları rulo şeklinde sarın ve yağlanmış tepsiye yerleştirin.
7. Üzerlerine kalan sostan sürün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Canan Karatay onaylı bu lezzetli böreği, misafirlerinize veya sevdiklerinize doldurabilir, çay saatlerinizde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Kaynak:BBN