KONYA HABER
Konya
Açık
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,3191 %0,24
48,8392 %0,45
4.860,71 % 0,08
Ara
BBN Haber Yaşam Çaya bir tutam eklendiğinde çayın lezzetini katlayan tüyo: Çay daha iyi pişiyor

Çaya bir tutam eklendiğinde çayın lezzetini katlayan tüyo: Çay daha iyi pişiyor

Çay demleme sanatı, Türk kültüründe önemli bir yere sahip olan ve yıllardır pek çok kişinin keyifle uyguladığı bir gelenektir. Ancak çayın lezzetini arttırmak için kullanabileceğiniz pratik ve etkili bir yöntem bulunmaktadır.

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

Çay demleme sanatı geleneksel bir uygulama olmasına rağmen, suyun kalitesi, çay yapraklarının kalitesi, demleme süresi ve servis gibi unsurlara dikkat ederek çayın lezzetini arttırabilirsiniz. Bu pratik ve etkili yöntemlerle, keyifle demlenmiş bir bardak çayın tadını çıkarabilirsiniz.

İşte size çayınıza ekleyebileceğiniz bir tutam karanfilin, çayın tadını nasıl anında değiştirebileceği hakkında bilgi vermek istiyoruz.

BİR HAFTA BOYUNCA HER GÜN İÇİN: DOĞAL ANTİBİYOTİK ETKİSİ

Karanfilin içeriğinde bulunan ve yüksek antioksidan özelliğiyle bilinen eugenol bileşiği, karanfilli çayın da zengin antioksidan içeriğe sahip olmasını sağlar. Antioksidanlar, hücre hasarını önleyerek genel sağlığı iyileştirir. Bağışıklık sistemini güçlendirirken ağız sağlığını da destekleyen bu doğal mucize, sağlığınıza pek çok açıdan katkıda bulunur.

83398-aw394783-10-ozel.jpg

ANTİ-İNFLAMATUAR VE SİNDİRİM SİSTEMİ DOSTU

Karanfilin anti-inflamatuar özellikleri, sindirim sistemini iyileştirici etkilerle birleşir. Şişkinlik, gaz ve mide ağrılarını hafifletir ve mide asidini düzenleyerek sindirim enzimlerinin salgılanmasını teşvik eder. Bu sayede sindirimi kolaylaştırır ve mide rahatsızlıklarını giderir.

ANTİMİKROBİYAL VE ANTİVİRAL ÖZELLİKLER

Karanfil, antimikrobiyal ve antiviral özellikleriyle vücudu enfeksiyonlara karşı korur. Bağışıklık sistemini güçlendirerek grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı koruma sağlar. Vücut direncini artırarak sağlıklı bir yaşam sürmenize yardımcı olur.

EKLEM AĞRILARINA VE ÖKSÜRÜĞE İYİ GELİR

Karanfilin iltihaplanmayı azaltıcı özellikleri, eklem ağrılarını hafifletir. Karanfilli çay, soğuk algınlığı sonrası oluşan öksürüğü de kesme özelliğine sahiptir. Bu sayede hem eklem ağrılarından hem de öksürükten doğal yollarla kurtulabilirsiniz.

KARANFİLLİ ÇAY NASIL HAZIRLANIR?

Malzemeler:

2 su bardağı su

3 adet karanfil

1-2 çay kaşığı siyah çay veya yeşil çay (isteğe bağlı)

Bal veya limon (isteğe bağlı)

Yapılışı:

İlk olarak, 2 su bardağı suyu bir çaydanlıkta kaynatın.

Su kaynadıktan sonra ocaktan alın ve içerisine karanfili ve çayı ekleyin. Karanfillerin daha yoğun bir aroma ve lezzet vermesi için hafifçe ezebilirsiniz.

Karanfilleri suyun içerisinde 5-10 dakika boyunca demlemeye bırakın. Bu süre, karanfilin özlerini suya salması için yeterlidir.

Demleme süresi tamamlandıktan sonra karanfilli çayı bir süzgeç yardımıyla süzün.

Çayınızı bal veya limon ile tatlandırabilirsiniz.

Kaynak: haber7.com