Çıtır çıtır kızartmaların sırrı... Patatesi böyle kızartırsanız aynı restoran usulü oluyor
Patates kızartması, fast food restoranlarının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ancak evde aynı lezzeti yakalamak bazen zor olabilir. İşte size restoran usulü patates kızartması yapmanın sırrı!
Malzemeler:
- 4 adet büyük boy patates
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber (isteğe bağlı)
Yapılışı:
1. İlk olarak patatesleri yıkayın ve kabuklarını soyun. Daha sonra uzunlamasına ince dilimler halinde kesin.
2. Dilimlediğiniz patatesleri bol suda yıkayarak nişastasını atın ve kurulayın.
3. Bir kasede patates dilimlerini zeytinyağı, tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak pul biber ile harmanlayın.
4. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve patates dilimlerini tek sıra halinde dizin.
5. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında patates dilimleri altın sarısı renk alana kadar pişirin. Arada bir çevirerek eşit şekilde kızartın.
6. Fırından çıkardığınız patates kızartmalarını kağıt havlu serili bir tabağa alarak fazla yağını emmesini sağlayın.
Afiyet olsun! Artık evinizde restoran usulü patates kızartması keyfini çıkarabilirsiniz.
Kaynak:BBN