Çıtır çıtır sigara böreği tarifi

Çıtır çıtır sigara böreği tarifi
Sigara böreği Gelenekselleşmiş bir börek olan sigara böreği herkesin severek tükettiği börek çeşitlerindendir.

Büyük küçük herkesin sevdiği bu böreği bilmeyenin olduğunu düşünmüyorum ama yine de bir bakmak isterseniz bu tarifinde sizlere sigara böreğinin nasıl yapıldığını anlattık...

Sigara Böreği Tarifi İçin Malzemeler
Hazır yufka
Böreklik lor peyniri
Maydanoz
Kızartmak için:

Sıvı yağ

Yufkayı geniş bir zemin üzerinde açın ve üçgen parçalara kesin. Kesim boyutları, yufkanın büyüklüğüne göre değişkenlik gösterebilir.

Her bir üçgen yufkanın geniş kenarına peyniri eşit olarak yayın. Bu işlem, böreğin iç dolgusunu oluşturacaktır.


Yufkanın sağ ve sol kenarlarını içe doğru katlayın. Daha sonra geniş kısımdan başlayarak, sıkı bir rulo şeklinde sarın. Böreklerin pişerken dağılmaması için, sivri uçlarını su ile ıslatın.

Hazırladığınız sigara böreklerini Airfryer sepetine yerleştirin. Bir fırça yardımıyla üzerlerine hafifçe sıvı yağ sürün. Airfryer’ı 200 dereceye ayarlayıp, börekleri 15 dakika boyunca pişirin.

Airfryer’da yapılan sigara böreği, geleneksel yöntemlere göre çok daha az yağlı ve sağlıklı bir alternatif sunar. Pişirme süreci, böreklerin her yönüyle eşit şekilde kızarmasını ve çıtır bir doku elde etmenizi sağlar. Bu pratik ve lezzetli tarif ile çay saatleriniz ve yemek davetleriniz daha da özel hale gelecek.


Airfryer’da sigara böreği yapmak, hem lezzetli hem de sağlıklı sonuçlar almanızı sağlar. Az yağ kullanarak hazırlayacağınız bu tarif ile, çay saatlerinizi ve öğünlerinizi zenginleştirebilirsiniz. Airfryer ile sigara böreği yapmanın kolaylığına ve lezzetine hayran kalacaksınız. Sağlıkla, az yağla ve bol lezzetle dolu böreklerinizi sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun!

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.