Damakları şenlendirecek sonbahar meyveleri ne zaman çıkıyor?

Damakları şenlendirecek sonbahar meyveleri ne zaman çıkıyor?
Sonbaharın gelmesiyle birlikte pazar tezgahları lezzetli ve sağlıklı mevsim meyveleriyle dolup taşacak.

Eylül ayında başlayıp Kasım’a kadar devam eden sonbahar meyve sezonu, renkli ve besleyici seçenekleriyle sofraları süslüyecek. Elma, armut, nar, ayva, üzüm ve incir gibi meyveler, bu mevsimde en taze ve en lezzetli hallerini sunuyor. İşte sonbahar meyvelerinin çeşitleri, çıkış zamanları ve sağlık üzerindeki faydaları hakkında bilmeniz gerekenler:

Eylül ayında tezgahlarda

Sonbahar aylarında tezgahlarda sıkça rastladığımız meyveler arasında elma, armut, nar, ayva, üzüm ve incir bulunuyor. Elma ve armut, Eylül ayında hasat edilmeye başlanıyor ve Kasım’a kadar bolca tüketilebiliyor. Narlar ise genellikle Ekim ayının sonlarına doğru olgunlaşıyor ve Kasım ayı boyunca taze olarak bulunabiliyor. Ayva, Ekim ayında çıkarken, üzüm ve incirler yaz sonunda olgunlaşıp sonbaharın ortalarına kadar tezgahlarda yer alıyor.

bha-haber-ici-91.jpg

Sonbahar meyveleri, Eylül ayında tezgahlarda yerini almaya başlıyor. Ekim ve Kasım ayları ise bu meyvelerin en bol ve lezzetli olduğu dönemler olarak öne çıkıyor. Erken sonbaharda olgunlaşan meyveler, geç sonbaharda da taze olarak bulunabiliyor.

Faydaları saymakla bitmiyor

Sonbahar meyveleri, vitamin, mineral ve antioksidan açısından zengin. Elma, yüksek lif içeriğiyle sindirimi destekliyor ve bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Armut, düşük kalorisi ve yüksek lif içeriği sayesinde sindirimi kolaylaştırıyor. Nar, güçlü antioksidanlar içererek kalp sağlığını destekliyor ve cildi güzelleştiriyor. Ayva, vitamin C açısından zenginliği ile bağışıklık sistemini güçlendirirken, üzüm yüksek antioksidan içeriğiyle kanserle mücadele ediyor ve kalp sağlığını koruyor. İncir ise lif açısından zengin olup sindirimi kolaylaştırıyor ve kemik sağlığını destekliyor.

bha-haber-ici-92.jpg

Sonbahar meyvelerinin bolca tüketilmesi, hem lezzetleriyle damakları çatlatıyor. Hem de sağlık açısından pek çok fayda sağlıyor. Bu meyveleri bolca tüketerek doğanın sunduğu bu lezzetli hazinelerden yararlanabilirsiniz.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.