KONYA HABER
Konya
Açık
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,3228 %0,23
48,5791 %0,44
4.862,14 % 0,49
Ara
BBN Haber Yaşam En çıtır patates sizin yaptığınız olacak. Çıtır çıtır lezzetli patates yapmanın püf noktası

En çıtır patates sizin yaptığınız olacak. Çıtır çıtır lezzetli patates yapmanın püf noktası

Bugün sizlere çıtır çıtır lezzetli patates yapmanın püf noktalarını paylaşacağız.. Evde yapılan patateslerin restoranlardakine göre daha lezzetli olmasını istiyorsanız, doğru yerdesiniz. İşte en çıtır patates sizin yaptığınız olacak.

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 1 dk

Bugün sizlere çıtır çıtır lezzetli patates yapmanın püf noktalarını paylaşacağım. Evde yapılan patateslerin restoranlardakine göre daha lezzetli olmasını istiyorsanız, doğru yerdesiniz.

İşte en çıtır patates sizin yaptığınız olacak.

Bu nefis atıştırmalık tarifi ile sevdiklerinize lezzetli bir sürpriz yapabilir, pratik bir şekilde hazırlayarak keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Malzemeler:


- 4 adet orta boy patates
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı kekik

Yapılışı:

maxresdefault-006.jpg

1. Patatesleri iyice yıkayıp kabuklarını soyun ve ince dilimler halinde kesin.
2. Dilimlediğiniz patatesleri geniş bir kaseye alın ve üzerlerine zeytinyağı, tuz, karabiber, toz kırmızı biber ve kekik ekleyerek güzelce harmanlayın.
3. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve patates dilimlerini tek sıra halinde tepsiye dizin.
4. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirin. Patates dilimleri altın rengini alana kadar ara ara kontrol ederek pişirme işlemini gerçekleştirin.
5. Fırından çıkardığınız çıtır çıtır patates dilimlerini sıcak sıcak servis edebilirsiniz.