KONYA HABER
Konya
Açık
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,9392 %0,51
47,8272 %0,57
4.401,40 % 0,41
Ara
BBN Haber Yaşam En güzel karpuz nasıl seçilir?

En güzel karpuz nasıl seçilir?

Yaz mevsiminin vazgeçilmezi olan karpuz nasıl seçilir? İşte cevabı...

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

Yaz mevsiminin vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan karpuz, sofralarda serinletici bir lezzet arayanların favorisi. Ancak doğru karpuzu seçmek, her zaman kolay olmayabilir. Marketten ya da pazardan alınan karpuzların dışı mükemmel gözükse de, kesildiğinde hayal kırıklığı oluşturabilir.

guzel-karpuz-nasil-secilir.jpg

Karpuz seçerken ilk bakılması gereken şey kabuğunun rengidir. Olgun bir karpuzun dışı genellikle mat bir görünüme sahiptir. Parlak kabuklu karpuzlar genellikle tam olarak olgunlaşmamış olabilir. Ayrıca, karpuzun üzerindeki desenler de önemli bir işarettir. Desenlerin belirgin ve net olması, karpuzun güneş ışığını iyi aldığını gösterir, bu da meyvenin daha tatlı olma olasılığını artırır. Karpuzun alt kısmında yer alan sarı lekeler karpuzun tarlada güneş altında olgunlaşmasıyla oluşur. Sarı ve krem rengi leke, karpuzun daha tatlı olacağını işaret eder.

karpuz-nasil-secilir.jpg

Bir başka ipucu ise karpuzun ağırlığıdır. Aynı boyuttaki diğer karpuzlara göre daha ağır olan karpuzlar genellikle daha suludur. Ayrıca, karpuza hafifçe vurarak çıkan sese de dikkat edilmelidir. Boş bir yankı veren karpuzlar genellikle olgunlaşmış ve içi dolgun meyvelerdir. Bunun yanı sıra karpuzun sapı da bir diğer dikkat edilmesi gereken ayrıntıdır. Sapın kurumuş olması, karpuzun olgunlaşmış olduğunu ve dalından zamanında koparıldığını gösterir. Yeşil saplı karpuzlar henüz tam olarak olgunlaşmamış olabilir.

Tüm bu detaylar göz önünde bulundurulduğunda, doğru karpuzu seçmek hem gözlem hem de dikkat gerektiren bir süreçtir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *