En lezzetli Tavuk Sote tarifi: Basit adımlarla daha lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz
Tavuk sote, hızlı ve pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz lezzetli bir yemektir. İster misafirlerinize ikram etmek, isterse günlük yemeklerinizde tercih edebileceğiniz bu tarif, basit adımlarla daha da lezzetli hale getirilebilir. İşte tavuk sote tarifi ve püf noktaları:
TAVUK SOTE TARİFİ
Mantarlı Tavuk Sote Tarifi
Mantarlı tavuk sote tarifi malzemeleri:
- 500 gram kemiksiz tavuk göğsü, kuşbaşı doğranmış
- 200 gram mantar, dilimlenmiş
- 1 büyük soğan, yemeklik doğranmış
- 2 diş sarımsak, ezilmiş veya doğranmış
- 1 büyük havuç, jülyen doğranmış
- 1 büyük kırmızı biber, jülyen doğranmış
- 1 büyük yeşil biber, jülyen doğranmış
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ veya tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı soya sosu
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 1 tatlı kaşığı bal veya pekmez (isteğe bağlı)
- Tuz
- Karabiber
- Taze kekik veya maydanoz (servis için)
Yapılışı:
- Tavuk parçalarını tuz ve karabiber ile marine edin ve bir kenarda bekletin.
- Geniş bir tavada veya derin bir tavada sıvı yağı ısıtın. Tavuk parçalarını ekleyin ve her iki tarafını da altın rengi alana kadar kızartın. Ardından tavukları tavadan alın ve bir kenarda bekletin.
- Aynı tavaya biraz daha yağ ekleyin ve doğranmış soğanları ekleyerek yumuşayana kadar kavurun.
- Soğanlar yumuşadıktan sonra sarımsakları ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun.
- Dilimlenmiş mantarları ekleyin ve mantarlar suyunu bırakıp çekene kadar soteleyin.
- Havuç, kırmızı biber ve yeşil biberi ekleyin ve sebzeler yumuşayana kadar kavurun.
- Sebzeler pişmeye yakın tavukları tekrar tavaya ekleyin.
- Soya sosu, limon suyu ve isteğe bağlı olarak bal veya pekmezi tavaya ekleyin. Tüm malzemeleri bir arada karıştırın ve birkaç dakika daha pişirin.
- Taze kekik veya maydanozla süsleyerek sıcak servis yapın. Yanında pilav veya ekmekle servis edebilirsiniz.
Püf Noktaları:
- Tavukları pişirmeden önce marine etmek isterseniz, birkaç saat kadar marine sosunda bekletmek lezzetini artırabilir.
- Tavuk sotenizi daha lezzetli hale getirmek için sebzeleri kısık ateşte pişirerek, vitamin kaybını en aza indirebilirsiniz.
- Limon suyu, yemeğinize ferah bir tat katacaktır. Ancak limon suyunu pişirme işlemi tamamlandıktan sonra eklemeye özen gösterin, aksi halde tavuğunuzun sertleşmesine neden olabilir.
Kaynak:BBN