KONYA HABER
Konya
Açık
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,3203 %0,24
48,7869 %0,45
4.855,94 % -0,02
Ara
BBN Haber Yaşam Evde ekler nasıl yapılır? Öğrendikten sonra fırın veya pastanelerden almayacaksınız

Evde ekler nasıl yapılır? Öğrendikten sonra fırın veya pastanelerden almayacaksınız

Evde ekler yapmak aslında sandığınızdan çok daha kolay ve lezzetli olabilir. Denemekten çekinmeyin ve sevdiklerinize ev yapımı ekmekler ikram ederek onları şaşırtın!

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

Evde ekler yapmak aslında sandığınızdan çok daha kolay! Eğer biraz vakit ayırıp denemek isterseniz, fırın veya pastanelerden almak yerine kendi eklerinizi yapabilirsiniz.

İşte evde ekler yapmanın püf noktaları:

Artık pastaneden alışveriş yapmak zorunda kalmadan evde ekmek yapabilirsiniz. Bu lezzetli tatlı, pratik bir tarif ile kolayca hazırlanabilir. Ekler yapmanın en kolay yolu için ihtiyacınız olan malzemeleri marketten temin edebilir ve evinizin konforunda harika bir lezzet hazırlayabilirsiniz. Ayrıca kendi eklerinizi yaparak damak zevkinize uygun çeşitlendirmeler de ekleyebilirsiniz. Daha fazla detay için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

maxresdefault.jpg

İŞTE EKLER TARİFİ

Malzemeler:

Hamur için:

  • 1 su bardağı su
  • 100 gram tereyağı veya margarin
  • 1 su bardağı un
  • 4 adet büyük boy yumurta

Kreması için:

  • 2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya özütü veya 1 tatlı kaşığı vanilya özütü

Üzeri için:

  • Pudra şekeri (isteğe bağlı)
  • Çikolata sosu veya bitter çikolata rendesi (isteğe bağlı)

Yapılışı:

  • Bir tencerede su ve tereyağını veya margarini orta ateşte kaynatın. Kaynamaya başlayınca unu ekleyin ve sürekli karıştırarak hamur topaklanıp tencerenin kenarına doğru toplanana kadar pişirin. Ocaktan alıp biraz soğumasını bekleyin.
  • Hamur biraz ılıdıktan sonra yumurtaları teker teker ekleyip hızlıca karıştırın. Hamur pürüzsüz ve kıvamlı bir hale gelene kadar karıştırmaya devam edin.
  • Hazırladığınız hamuru, yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine konulacak bir piping poşetine doldurun. İsteğe bağlı olarak üzerine biraz bastırarak çubuk şekli verin.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika veya eklerler altın sarısı renk alıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
  • Bir tencerede süt, un, toz şeker ve vanilyayı karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocaktan alın. Yumurta sarılarını ekleyip karıştırarak kremanın kıvam almasını sağlayın. Soğuması için bir kenara alın.
  • Soğuyan eklerlerin içine hazırladığınız kremayı sıkın.
  • İsteğe bağlı olarak üzerine pudra şekeri serpiştirin veya çikolata sosu veya rendelenmiş bitter çikolata ile süsleyin.
  • Ev yapımı ekler tarifi ile yaptığınız ekler pastayı servis edebilirsiniz.

Ve işte pastane usulü ekler tarifi hazır! Şimdi bu lezzetli tatlıyı sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Afiyet olsun!

Kaynak: tarifsiteniz.com, youtube.com