Fırın temizliğinde işinize yarayacak tarif! Fırınının 5 dakikada pırıl pırıl olmasını sağlıyor

Fırın temizliğinde işinize yarayacak tarif! Fırınının 5 dakikada pırıl pırıl olmasını sağlıyor
Fırın temizliği sıklıkla ihmal edilen ancak oldukça önemli bir konudur. Fırın temizliğini yapmanızı sağlayacak formülü sizler için paylaştık

Fırınınızın temizliğini sağlamanın en kolay ve etkili yolu ise limon kullanmaktır. Limon, fırınınızın 5 dakika içinde pırıl pırıl olmasını sağlayacak harika bir doğal temizleyicidir.

Fırın temizliği için kimyasal içerikli temizleyiciler yerine doğal bir seçenek arıyorsanız, limon tam da ihtiyacınız olan şey olabilir. Hem etkili hem de çevre dostu olan limon ile fırınınızı kolayca temizleyebilirsiniz.

Son zamanlarda popüler hale gelen bu viral limonla fırın temizleme işlemi için ihtiyacınız olan malzemeler;

maxresdefault.jpg

Sığ bir güveç,
2 ya da 3 tane limon,
Su

Limonla fırın temizleme işlemine başlamadan önce fırınınızı en yüksek ayarda çalıştırın. Limonları keskin bir bıçak yardımıyla dört eşit parçaya bölün. Ardından kesik kısımları yukarı bakacak şekilde güveç kabına tek sıra şeklinde yerleştirin. Limonların üzerini geçecek kadar su ekleyin ve fırının içerisine atıp yaklaşık 30 dakika bu şekilde çalıştırın.

Süre sonunda fırını kapatın. Fırın kapağını açmadan bu şekilde fırın tam anlamıyla soğuyana kadar bekletin. Limonla fırın temizleme işlemi bu kadar basit. Bu işlem sırasında suyun buharı lekeleri, yanık yemek artıklarını çözünmesine yardımcı olacak ve fırın soğuduktan sonra kalan gevşek kalıntıları bir bez yardımıyla nazikçe silerek arındırabileceksiniz.

Eğer işlem sonrasında hala daha çıkmayan inatçı lekeler kalmışsa kısa bir fırçalama işlemi ile üstesinden gelebilirsiniz.

Kaynak: haber7.com

Kaynak:BBN