KONYA HABER
Konya
Parçalı az bulutlu
29°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,3190 %0,44
48,5003 %0,70
4.845,64 % 0,36
Ara
BBN Haber Yaşam Fiyatı tarlada 2 liraya kadar düştü: Hasadı ülke genelinde bol olacak

Fiyatı tarlada 2 liraya kadar düştü: Hasadı ülke genelinde bol olacak

Türkiye'nin önemli tarım havzalarından İzmir'deki ovalarda yetiştirilen ve kavurucu sıcakta hasat edilen salçalık domatesin tarladan toptan satış fiyatı, üretimdeki artış nedeniyle geçen yılın altına düştü.

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

Domates üretiminde ilk 5 il arasında yer alan İzmir'de Tarım İl Müdürlüğü verilerine göre geçen yıl 97 bin 267 dekar alanda 770 bin 34 ton salçalık ve kurutmalık tip domates üretildi. Bu yıl ekim alanlarının 100 bin dekarın üzerine çıkması ve verimin artması üretimi de artırdı.

Domates Salçası İçin Dikkat Edilmesi Gereken 5 Püf Noktası

1. Domates Seçimi: Domates salçası yaparken kullanacağınız domateslerin olgun ve lezzetli olmasına dikkat edin. Taze ve aromalı domatesler, salçanın lezzetini artıracaktır.

2. Domates Hazırlığı: Domatesleri salçaya dönüştürmeden önce iyice yıkayın ve saplarını temizleyin. Daha sonra blender veya domates rendesi ile püre haline getirin.

3. Pişirme Süresi: Domates salçasını pişirirken uzun süre kaynatmak, salçanın rengini ve lezzetini olumsuz etkileyebilir. Orta ateşte yavaş yavaş pişirerek, salçanın kıvamını ve lezzetini koruyun.

3008673.jpg

4. Saklama Koşulları: Domates salçasını saklamak için uygun kaplar kullanın ve buzdolabında muhafaza edin. Böylece salça uzun süre tazeliğini koruyacaktır.

5. Hijyen Kuralları: Domates salçası yaparken hijyen kurallarına dikkat edin. Ellerinizi ve kullanacağınız malzemeleri önceden temizleyerek, salçanın sağlıklı bir şekilde yapılmasını sağlayın.

Domates salçası yaparken bu püf noktalarına dikkat ederek, evinizde lezzetli ve sağlıklı bir salça elde edebilirsiniz. Unutmayın, doğru malzemeler ve doğru tekniklerle yapılan domates salçası sofralarınıza ayrı bir lezzet katacaktır.