Yayınlanma:
Genelde birçok kişi turşusunu yapıyor. Oysa reçeli de yapılırmış! İşte lahanayla yapılan reçelin hazırlanışı
Lezzetine hayran kalacağınız mor lahana reçelinin tarifi ve püf noktaları
Mor lahana reçeli, son dönemde popülerliği artan ve oldukça lezzetli bir tariftir. Genellikle turşu yapımıyla ilişkilendirilen lahana, aslında reçel olarak da değerlendirilebilecek bir malzemedir. Mor lahanayla yapılan reçel, hem sağlıklı hem de lezzetli bir seçenek olup, kahvaltılarda veya atıştırmalıklarda tüketilebilecek bir alternatiftir.
Nefisyemektarifleri.com editörlerinden Emine hanımın tarifi;
Mor Lahana Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet mor lahana (benimki 900 gramdı)
- Lahananın ağırlığına göre toz şeker (ben 900gr kullandım)
- 2 çubuk tarçın
- Yarım limon suyu
- Su
HAZIRLANIŞI
- İlk başta mor lahanaları ister robotta çekin isterseniz de bıçakla ufak ufak doğrayın.
- Ben 900 gram lahanalara 2 bardak şeker koyup elimle lahanayla bütünleştirdim. 1-2 saat suyunu almasını bekledikten sonra mor lahanaları derin tencereye koyup ölçülerinde 1e 1 ölçülerinde toz şekeri ekledim. (başta koyduğum 2 bardak toz şeker de bu ölçüye dahil)
- Üzerine gelecek kadar su koyup altını yaktım (yaklaşık 2-2. 5 bardak) İçine 2 çubuk tarçın attım. Bu lahana kokusunu alacaktır. Pişmesine yakın yarım limonu sıktım.
- Köpükleşme oluştuktan sonra kıvamına baktım.
- Kıvamına geldiğinde altını kapatıp kavanozlara boşalttım. Afiyet olsun. Deneyip fotoğrafla birlikte yorumlarınızı bekliyorum.
Püf not:Kıvamını anlamanın püf noktası öncede küçük porselen bir tabağı buzluğa koyun. Köpükleşme oluşunca buzluktaki tabağa birkaç damla damlatıp 20 sn sayın sonra tabağı eğin. Reçel kıvamını aldığında tencerenin altını kapatın.
Kaynak:BBN
Resmi İlanlar
Yaşam