KONYA HABER
Konya
Açık
24°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,2975 %0,26
48,7847 %0,47
4.857,02 % -0,73
Ara
BBN Haber Yaşam Genelde birçok kişi turşusunu yapıyor. Oysa reçeli de yapılırmış! İşte lahanayla yapılan reçelin hazırlanışı

Genelde birçok kişi turşusunu yapıyor. Oysa reçeli de yapılırmış! İşte lahanayla yapılan reçelin hazırlanışı

Lezzetine hayran kalacağınız mor lahana reçelinin tarifi ve püf noktaları

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

Mor lahana reçeli, son dönemde popülerliği artan ve oldukça lezzetli bir tariftir. Genellikle turşu yapımıyla ilişkilendirilen lahana, aslında reçel olarak da değerlendirilebilecek bir malzemedir. Mor lahanayla yapılan reçel, hem sağlıklı hem de lezzetli bir seçenek olup, kahvaltılarda veya atıştırmalıklarda tüketilebilecek bir alternatiftir.

mor-lahana-receli.jpg

Nefisyemektarifleri.com editörlerinden Emine hanımın tarifi;

Mor Lahana Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet mor lahana (benimki 900 gramdı)
  • Lahananın ağırlığına göre toz şeker (ben 900gr kullandım)
  • 2 çubuk tarçın
  • Yarım limon suyu
  • Su

HAZIRLANIŞI

  1. İlk başta mor lahanaları ister robotta çekin isterseniz de bıçakla ufak ufak doğrayın.
  2. Ben 900 gram lahanalara 2 bardak şeker koyup elimle lahanayla bütünleştirdim. 1-2 saat suyunu almasını bekledikten sonra mor lahanaları derin tencereye koyup ölçülerinde 1e 1 ölçülerinde toz şekeri ekledim. (başta koyduğum 2 bardak toz şeker de bu ölçüye dahil)
  3. Üzerine gelecek kadar su koyup altını yaktım (yaklaşık 2-2. 5 bardak) İçine 2 çubuk tarçın attım. Bu lahana kokusunu alacaktır. Pişmesine yakın yarım limonu sıktım.
  4. Köpükleşme oluştuktan sonra kıvamına baktım.
  5. Kıvamına geldiğinde altını kapatıp kavanozlara boşalttım. Afiyet olsun. Deneyip fotoğrafla birlikte yorumlarınızı bekliyorum.

Püf not:Kıvamını anlamanın püf noktası öncede küçük porselen bir tabağı buzluğa koyun. Köpükleşme oluşunca buzluktaki tabağa birkaç damla damlatıp 20 sn sayın sonra tabağı eğin. Reçel kıvamını aldığında tencerenin altını kapatın.