KONYA HABER
Konya
Açık
29°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,9930 %0,52
47,5582 %0,58
4.395,71 % -0,26
Ara
BBN Haber Yaşam Hangi üzüm daha faydalı? Çekirdekli mi yoksa çekirdeksiz mi? Uzmanlar cevapladı

Hangi üzüm daha faydalı? Çekirdekli mi yoksa çekirdeksiz mi? Uzmanlar cevapladı

Üzüm, sağlık açısından oldukça faydalı bir meyve olarak bilinir.

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

Ancak, çekirdekli mi yoksa çekirdeksiz mi üzümün daha faydalı olduğu konusunda birçok kişinin kafasında soru işaretleri olabilir. Bu konuda uzmanlar, hangi üzümün daha faydalı olduğunu açıklığa kavuşturuyor.

Çekirdekli üzümün, antioksidan bakımından daha zengin olduğu bilinmektedir. Antioksidanlar, vücuttaki serbest radikallerle savaşarak hücreleri korur ve birçok kronik hastalığın önlenmesine yardımcı olur. Bu nedenle, çekirdekli üzüm tüketmek, antioksidan alımını artırarak sağlık açısından faydalı olabilir.

Öte yandan, çekirdeksiz üzümün lif açısından daha zengin olduğu bilinmektedir. Lif, sindirim sistemi sağlığı için önemli olan bir besindir ve bağırsakların düzenli çalışmasını destekler. Ayrıca, lifli besinlerin tüketimi, kalp-damar hastalıkları riskini azaltabilir ve kilo kontrolüne yardımcı olabilir.

Uzmanlar, her iki tür üzümün de farklı faydaları olduğunu belirtmektedir. Dolayısıyla, hangi üzümün daha faydalı olduğuna karar verirken kişisel tercihler ve beslenme ihtiyaçları göz önünde bulundurulmalıdır. Özellikle dengeli ve çeşitli bir beslenme programı ile her iki tür üzümün de tüketilmesi önerilmektedir.

Çekirdekli üzüm antioksidan bakımından zenginken, çekirdeksiz üzüm daha fazla lif içermektedir. Beslenme uzmanlarına danışarak kişisel ihtiyaçlara uygun şekilde her iki tür üzümü de tüketmek, sağlıklı bir yaşam için önemlidir.