Havalar ısınıyor. Yoğurt çorbası nasıl yapılır? İşte bilmeniz gereken püf noktalar

Havalar ısınıyor. Yoğurt çorbası nasıl yapılır? İşte bilmeniz gereken püf noktalar

Havaların ısınmasıyla birlikte yoğurt çorbasını denemek isteyenler için bu püf noktalarını paylaştık.

Havalar ısınmaya başladıkça, insanın iştahını açacak hafif ve lezzetli tarifler arayışı artıyor. Yoğurt çorbası, bu dönemde sofralarımızı süsleyebilecek harika bir seçenek. Hem pratik hem de besleyici olan yoğurt çorbası, aynı zamanda yapımı kolay püf noktalarıyla da dikkat çekiyor.

Yoğurt çorbası yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, yoğurdun kesilmemesidir. Bunun için yoğurdu çırpma teli yardımıyla iyice çırpıp, pürüzsüz bir kıvam elde etmelisiniz. Ayrıca unu azar azar ekleyerek topaklanmamasına özen göstermelisiniz.

Yoğurt çorbasının lezzetini arttırmak için taze nane veya kuru nane ile servis yapabilirsiniz. Ayrıca üzerine tereyağında kızdırılmış kırmızı biber serperek de lezzetini zenginleştirebilirsiniz.

Yoğurt çorbasını daha besleyici hale getirmek isterseniz, içerisine haşlanmış tavuk veya sebzeler ekleyebilirsiniz. Bu sayede çorbanız hem daha doyurucu olacak hem de vitamin ve mineral bakımından zenginleşecektir.

Yoğurt çorbası, yaz aylarında hafif ve ferahlatıcı bir öğün alternatifi olabilir. İçerdiği probiyotikler sayesinde sindirimi kolaylaştırırken, içerdiği proteinlerle de vücudu besler. Ayrıca evde kolaylıkla yapılabilmesi de yoğurt çorbasını tercih sebebi yapıyor.

Kaynak:BBN