KONYA HABER
Konya
Parçalı az bulutlu
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,3159 %0,24
48,6866 %0,45
4.839,13 % -0,37
Ara
BBN Haber Yaşam Hazır meyve suları yerine bundan tüketin. Evde kayısı hoşafı nasıl yapılır? İşte püf noktaları

Hazır meyve suları yerine bundan tüketin. Evde kayısı hoşafı nasıl yapılır? İşte püf noktaları

Evde kayısı hoşafı yapmak oldukça kolay ve sağlıklı bir seçenektir. Hazır meyve sularının aksine içerisinde katkı maddesi bulunmadığı için daha sağlıklı bir içecek alternatifi sunmaktadır.

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 1 dk

Meyve suları sağlıklı bir içecek seçeneği gibi görünse de genellikle içerdikleri şeker miktarı nedeniyle aslında pek de sağlıklı değillerdir. Bu nedenle hazır meyve suları yerine ev yapımı meyve hoşafını tercih etmek, daha sağlıklı bir seçenek olacaktır. Özellikle kayısı hoşafı, hem lezzetli hem de besleyici bir içecek olarak öne çıkmaktadır.

Evde kayısı hoşafı yapmak oldukça kolaydır ve taze kayısılar kullanılarak yapıldığında oldukça lezzetli olmaktadır. İşte evde kayısı hoşafı yapmanın püf noktaları:

Malzemeler:


- 1 kg taze kayısı
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 litre su
- Limon suyu
- Taze nane yaprakları (isteğe bağlı)

Yapılışı:

maxresdefault.jpg

1. Kayısıları yıkayın, çekirdeklerini çıkarın ve dilimleyin.
2. Bir tencereye suyu ve şekeri ekleyin, kaynatın.
3. Kaynamış suya dilimlediğiniz kayısıları ekleyin ve kısık ateşte kaynamaya bırakın.
4. Kayısılar yumuşadığında ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
5. Soğuyan hoşafa limon suyu ekleyin ve karıştırın.
6. İsteğe bağlı olarak üzerine taze nane yaprakları ekleyebilirsiniz.
7. Soğuduktan sonra servis yapabilir veya buzdolabında soğutarak servis edebilirsiniz.