Meğer mesele iç harcında ve malzemelerin hazırlanışındaymış. İçli köfteye lezzet katan tüyo

Meğer mesele iç harcında ve malzemelerin hazırlanışındaymış. İçli köfteye lezzet katan tüyo

Lezzetli içli köfte hazırlamak için işte bilmeniz gerekenler. İçli köfteye lezzet katan bu tüyoları dikkate alarak, evinizde lezzetli ve doyurucu bir içli köfte hazırlayabilirsiniz.

İçli köftenin lezzetini belirleyen unsurların başında iç harcının kalitesi ve malzemelerin doğru hazırlanışı gelmektedir. İşte içli köfteye lezzet katan tüyolar:

İÇLİ KÖFTENİN TARİFİ NASILDIR?

İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler
Dışı için;

1.5 su bardağı ince köftelik bulgur
1 çay bardağı irmik
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 su bardağından biraz az un
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı soğuk su

sddefault.jpg

İçi için;

2 yemek kaşığı sıvı yağ
300 gr kıyma
3 orta boy soğan
Yarım tatlı kaşığı salça
Yarım demek maydanoz
1 küçük çay bardağı küçük parçalı ceviz (isteğe bağlı)
Tuz
Pul biber
Karabiber (baharatlar ve tuz isteğe göre ayarlanabilir.)

Kızartmak için;

maxresdefault.jpg

Sıvı yağ

İçli Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?


Soğanlar ince ince doğranır. Tavaya sıvı yağ alınıp soğanlar eklenir ve pembeleşinceye kadar kavrulur.
Kavrulan soğanlara Kıyma eklenir suyunu çekinceye kadar kısık ateşte kavrulur.
Daha sonra salça eklenir 3 dakika daha kavrulur. Biraz su eklenir tekrar (yumuşak kalması gerekiyor kuru olmamalı).
Baharatlar, tuz, ceviz ve ince kıyılmış maydanoz eklenip ocağın altı kapatılır. Soğumaya bırakılır.
İnce bulgur 1 bardak soğuk su ile kısır yapar gibi ıslatılır.
Suyu çekilince irmik salça baharatlar tuz eklenip 15 dakika boyunca azar azar suyu eklenip iyice yoğurulur.
Daha sonra un eklenir 5 dakika daha yoğurulur. Ele alınıp yuvarlandığında dağılmıyorsa tamamdır. Ele yapışabilir. Eller iyice yıkanır tekrar hamur ele alındığında yapışmaz.
Cevizden biraz daha büyük parçalar alınıp baş parmak ile ara ara su alınarak içi ince bir şekilde açılır. İç koyulur ve yukarı doğru limon şeklinde uzatılır. Hepsine aynı işlem uygulanır.
Aşamaları çekemedim çünkü ellerim hamurlu iken fotoğraf makinesini tutamadım.
Biten içli köfteler kızgın 1 bardak sıvı yağda kızartılır.

Kaynak: nefisyemektarifleri.com, youtube.com, bbnhaber.com.tr

İlgili Haberler

Kaynak:BBN