İpek gibi oluyor ve topaklanmıyor... Lokanta usulü ezogelin çorbasının sırrı

İpek gibi oluyor ve topaklanmıyor... Lokanta usulü ezogelin çorbasının sırrı

Sağlıklı ve lezzetli bir çorba alternatifi arayanlar için ezogelin çorbası harika bir seçenektir. Bu tarifle hazırlanan ezogelin çorbası çok daha lezzetli oluyor

Ezogelin çorbası, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Özellikle kış aylarında sıcacık bir çorba olarak sofralarımızı süsler. Hem besleyici hem de lezzetli olan bu çorba, pratik bir şekilde hazırlanabilir ve herkesin favorisi olabilir.

Ezogelin çorbasının yapımı oldukça kolaydır.

İŞTE LOKANTA USULÜ EZOGELİN ÇORBASININ TARİFİ

MALZEMELER


1 yemek kaşığı bulgur
2 kaşığından biraz daha az salça
1 su bardağından az kırmızı mercimek
1 yemek kaşığı pirinç
1 yemek kaşığı nane
2 tatlı kaşığı pul biber
2 diş sarımsak
3 yemek kaşığı sıvıyağ
Tereyağı (tercihe bağlı)
1 çay kaşığı tuz
1 adet soğan

YAPILIŞI

maxresdefault-003.jpg

Sofraların vazgeçilmezi, eşsiz lezzete sahip ezogelin çorbası yapımına çorba tenceresini hazırlayarak başlayabiliriz.
Tencerenizin içerisine yağı ve ufakça doğradığınız soğanlarınızı ekleyin. Ardından soğanları pembeleşinceye kadar iyice kavurun.
Sonrasında ise sırasıyla tuz, nane, pul biber, sarımsak malzemelerini de tencereye atın.
Pirinç, bulgur ve kırmızı mercimeğinizi de ekledikten sonra iki dakika boyunca iyice karıştırın.
10 su bardağı suyu tencereye ilave edin.
Karıştırmaya devam edin. Kıvamını kendiniz ayarlayabilirsiniz. Kıvamının çok yoğun olması durumunda biraz daha kaynar su ekleyebilirsiniz.
Çorbanız kaynamaya başladıktan sonra yaklaşık 30-35 dakika boyunca kısık ateşte pişmeye bırakınız. Ardından blenderden geçirip tercihinize göre üzerine tereyağı ekleyebilirsiniz. Bu son işlemi de uyguladıktan sonra tam kıvamında lokanta usulü mercimek çorbası tarifimiz başarıyla yapılmıştır. Şimdiden afiyet olsun

İlgili Haberler

Kaynak:BBN