KONYA HABER
Konya
Açık
22°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,9878 %0,54
47,5931 %0,60
4.403,37 % 0,19
Ara
BBN Haber Yaşam Ispanağı ziyan etmeden pişirmenin yolu. Aşçılar ıspanağı böyle pişiriyorlar ve daha lezzetli oluyor

Ispanağı ziyan etmeden pişirmenin yolu. Aşçılar ıspanağı böyle pişiriyorlar ve daha lezzetli oluyor

Bu ipuçları ile ıspanağı ziyan etmeden pişirebilir ve sofralarınıza lezzetli bir şekilde sunabilirsiniz.

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

Ispanak, sağlıklı beslenmenin vazgeçilmez bir parçasıdır ve doğru pişirildiğinde lezzetli bir yemek haline gelebilir. Peki, ıspanağı nasıl pişirmeliyiz ki hem besin değerini kaybetmesin hem de lezzetli bir şekilde sofralarımıza taşıyalım? İşte aşçıların tercih ettiği birkaç ipucu:

1. Ispanağı doğru temizleyin: Ispanakları iyice yıkayın ve yapraklarını ayırın. Daha sonra ince ince doğrayarak hazırlayın.

2. Kısa süreli pişirme: Ispanağı çok uzun süre pişirmek, besin değerini kaybetmesine neden olabilir. Bu nedenle, ıspanağı kısa süreli ve hafif ateşte pişirmek en idealidir.

3. Suyunu süzün: Ispanağı pişirdikten sonra fazla suyunu süzerek, suyunu kaybetmesini engelleyin. Bu sayede, ıspanak daha lezzetli olacaktır.

4. Baharatlarla lezzetlendirin: Ispanağı pişirirken üzerine biraz zeytinyağı, sarımsak veya limon suyu ekleyerek lezzetlendirebilirsiniz.

ISPANAK TARİFİ

Malzeme Listesi

1 kg ıspanak
1 adet kuru soğan
1/5 çay bardağı bulgur
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
1 tutam pul biber

(2 Kişilik - 30 dakika)

Hazırlanışı

maxresdefault-002.jpg

Adım 1

Başlangıç olarak ıspanaklar temizlenir. Diğer taraftan soğan doğranıp sıvı yağda pembeleşene kadar kavurulur. Salça eklenir. Ardından ıspanaklar da eklenip eriyinceye kadar kavrulur.

Adım 2

Yarım çay bardağı yıkanmış pirinç, tuz ve baharatlar da ilave edilir. 1 su bardağı kaynar suyu da eklenerek tencerenin kapağı kapatılır, kısık ateşte pirinçler yumuşayana dek pişirilir.

Adım 3

Yanında yoğurtla servis edilir. Afiyet olsun!

Kaynak: mynet.com, youtube.com