KONYA HABER
Konya
Açık
24°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,3033 %0,23
48,7379 %0,44
4.895,06 % 0,21
Ara
BBN Haber Yaşam İzmirliler mısırı böyle haşlıyor mısır lokum gibi oluyor: İşte sokak usulü mısır haşlama

İzmirliler mısırı böyle haşlıyor mısır lokum gibi oluyor: İşte sokak usulü mısır haşlama

İzmirliler mısırı böyle haşlıyor ve sonucunda mısır lokumuna benzeyen lezzetli bir atıştırmalık elde ediyorlar. Sokak usulü mısır haşlama yöntemi, pratik ve lezzetli bir tarif arayanlar için harika bir seçenek olabilir.

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

İzmir'in meşhur sokak lezzetlerinden biri olan mısır haşlama, özellikle yaz aylarında sıklıkla tercih edilen bir atıştırmalıktır. İzmirli esnafın ustalıkla yaptığı bu lezzetli atıştırmalık, mısır tanelerinin yumuşacık olmasıyla ve üzerine serpilen tuz ile damaklarda unutulmaz bir tat bırakır.

Mısır haşlamanın püf noktaları arasında kullanılan taze ve kaliteli mısırların seçimi, mısırın haşlanma süresi ve haşlama suyuna eklenen tuz miktarı bulunmaktadır. İşte sokak usulü mısır haşlama için izlenmesi gereken adımlar şu şekildedir:

1. Taze ve kaliteli mısırların seçilmesi önemlidir. Mısırların tazeliği ve yumuşaklığı, haşlama sonucunda elde edilecek lezzetin kalitesini belirleyecektir.

2. Mısırların yaprakları ve iplikleri temizlenir, ardından temiz su ile yıkanarak haşlamaya hazır hale getirilir.

hq720-001.jpg

3. Geniş bir tencereye bol miktarda su konularak kaynatılır. Su kaynadıktan sonra içerisine tuz eklenir.

4. Kaynayan suya mısırlar eklenir ve yaklaşık 10-15 dakika kadar haşlanmaya bırakılır. Mısırların yumuşaklığına göre haşlama süresi ayarlanabilir.

5. Haşlanan mısırlar süzülerek servis tabağına alınır ve isteğe göre üzerine tuz serpilerek sıcak bir şekilde servis edilir.

HAŞLANMIŞ MISIRIN FAYDALARI

Sindirimin işleyişini destekler ve bağırsak parazitlerini gidermede faydalıdır. Mide asidini dengeleme özelliğine bağlı olarak ülser ve reflü gibi problemlerin belirtilerini azaltır. Haşlanmış mısırın faydaları arasında kabızlık ve ishal gibi bağırsak sorunlarına iyi gelmesi de yer alır.