Kararmış eskiyen çaydanlığınız yepyeni pırıl pırıl olacak! Çaydanlık parlatma yöntemi

Yılların eskitemediği, vazgeçilmez demleme aracımız çaydanlıklarımız, zamanla matlaşabilir ve lekelerle kaplanabilir. Ancak endişelenmeyin, çünkü çaydanlığınızı yepyeni pırıl pırıl yapmanın birkaç pratik yöntemi bulunmaktadır.
Kararmış eskiyen çaydanlığınız yepyeni pırıl pırıl olacak! Çaydanlık parlatma yöntemi

Evinizde uzun süredir kullanılmayan ve kararmış eskiyen çaydanlıklarınızı yepyeni pırıl pırıl bir görünüme kavuşturmanın birkaç pratik yöntemi bulunmaktadır. Bu yöntemleri uygulayarak çay keyfinizi taze ve temiz bir çaydanlıkla yaşayabilirsiniz.

Bu yöntemle kararmış eskiyen çaydanlığınız yepyeni pırıl pırıl olacak! İşte en etkili çaydanlık parlatma yöntemleri - Gün içerisinde defalarca kullandığımız çaydanlıklar zamanla parlaklıklarını yitiriyor. Yine ocak üstünde unutulan ve yanan çaydanlıkları kurtarmak isteyen kişilere ustası işin püf noktasını açıkladı.

Aslında çaydanlıkları kurtarmak ve eskisi kadar parlak hale getirmek için ağır kimyasallar içeren ve son derece pahalı fiyatlarla satılan özel ilaçları da kullanmanıza gerek yok. Her mutfakta yer alan basit malzemeler ile eski çaydanlıklarınızı pırıl pırıl tertemiz yapabilirsiniz. İşte o yöntemler!

DOĞAL MALZEMELER İLE ÇAYDANLIK PARLATMA YÖNTEMİ! SİRKE VE TUZ YA DA KARBONAT YETERLİ

Sirke neredeyse her konuda çözüm olanağı sağladığı gibi Çaydanlık parlatmakta da etki sağlıyor. Bir kaba sirkeyi boşaltın ve bir miktar da tuz ekleyin. Tuz sirke içinde çözününceye kadar karıştırın. Daha sonra bir bez yardımı ile çaydanlığınızı temizleyin. Sirkeli tuz ile temizleme işleminiz bittikten sonra su ile durulayın ve kurulayın. Sonucunda yeni alınmış gibi pırıl pırıl parlayan çaydanlığa sahip olacaksınız. Bu yöntem lekeler, kararmalar ve matlaşmış çaydanlıklar için etkili bir çözümdür.

Sirke ve tuz kadar etkili olan sirke ve karbonat tozu ile oluşturacağınız karışımda etkili olacaktır. Karbonatı sirkenin içerisinde çözündürdükten sonra çaydanlığın dışına uygulayın ve durulayın. Eğer çaydanlığınız çok kararmış ve lekelenmiş ise sirke ve karbonatlı suda çaydanlığınızı bir süre bekletin. Daha sonra su ile ovalayarak lekelerden kurtulabilirsiniz.

Bunun yanı sıra suyunu kullandığınız limonlarını çöpe atmadan önce limon kabuğunu küçük parçalar haline getirerek çaydanlığınızı bu parçalarla ovmakta muhteşem sonuçlar verecektir.

Kaynak:BBN