KONYA HABER
Konya
Açık
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,3203 %0,24
48,7869 %0,45
4.855,94 % -0,02
Ara
BBN Haber Yaşam Karpuzu asla oraya koymayın. Tüm besin değerini yok ettiği ortaya çıktı

Karpuzu asla oraya koymayın. Tüm besin değerini yok ettiği ortaya çıktı

Karpuzu asla dondurucuya koymayın. Yapılan araştırmalar, karpuzun dondurucuda saklanmasının tüm besin değerini yok ettiğini ortaya koymuştur.

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 1 dk

Karpuz, kesildikten sonra tüketilmelidir çünkü dondurucuya konulduğunda besin değerini kaybetmektedir. Bu nedenle, karpuzun tazeliğini ve besin değerini korumak için kesildikten sonra hemen tüketilmesi önerilmektedir. Dondurucuya koymak, karpuzun lezzetini ve faydalarını azaltabilir, bu nedenle kesildikten sonra buzluğa koymamanızı tavsiye ederiz.

İYİ KARPUZ NASIL SEÇİLİR?

Karpuz seçerken dikkat etmeniz gereken birkaç önemli nokta bulunmaktadır. İyi bir karpuzu seçmek için aşağıdaki ipuçlarını dikkate alabilirsiniz:

1. Karpuzun kabuğuna dikkat edin: Karpuzun kabuğu sağlam ve pürüzsüz olmalıdır. Eğer kabuğunda çürüme veya yumuşama belirtileri varsa o karpuzu tercih etmemenizde fayda var.

maxresdefault.jpg

2. Karpuzun rengine bakın: Karpuzun rengi genellikle koyu yeşil veya siyah olmalıdır. Ayrıca kabuğunun üzerinde mat bir görünüm olmalıdır. Parlak ve parlak bir kabuk genellikle olgunlaşmamış bir karpuzu işaret eder.

3. Karpuzun şekline dikkat edin: İyi bir karpuz genellikle oval veya yuvarlak bir şekle sahiptir. Eğer karpuzun şekli anormal ise, içindeki meyvenin de kalitesiz olma ihtimali yüksektir.

4. Karpuzun kokusuna dikkat edin: Olgun bir karpuzun hafif tatlı bir kokusu olur. Eğer karpuzun kokusu yoksa veya hoş olmayan bir koku geliyorsa, o karpuzu tercih etmemenizde fayda var.