Kısır yaparken malzeme listesinde mutlaka olmalı. 1 çorba kaşığı eklenirse lezzeti beşe katlanıyor

Kısır yaparken malzeme listesinde mutlaka olmalı. 1 çorba kaşığı eklenirse lezzeti beşe katlanıyor
Kısır yaparken bilmeniz gerekenler. Hataylılar kısırı böyle yapıyor ve herkes Hatay usulü kısır tarifini araştırıyor

Kısır tarifini denediğinizde lezzetine hayran kalacaksınız. Sağlıklı ve pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz kısır, misafirlerinizin de beğenisini kazanacak.

Kısır yaparken dikkat etmeniz gereken birkaç önemli nokta bulunmaktadır. Kısır, genellikle bulgur, domates, salatalık, maydanoz ve limon suyu gibi malzemelerle hazırlanan, oldukça sağlıklı ve lezzetli bir mezedir. İşte kısır yaparken bilmeniz gerekenler ve pratik bir kısır tarifi:

3-ajik.jpg

KISIR İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

*6 çay bardağı köftelik bulgur
*4 yemek kaşığı acı biber salçası
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 bağ taze nane
*1 bağ maydanoz
*1 bağ taze soğan
*Yarım su bardağı zeytinyağı
*Yarım su bardağından biraz geçecek şekilde nar ekşisi ve 1 çorba kaşığı elma sirkesi.. Kısırın içine eklenen elma sirkesi kısırın çok daha lezzetli olmasını sağlamaktadır.

LEZZETLİ KISIR TARİFİ

Bulguru yoğurmak üzere bir kabın içerine koyun. Üzerine biber salçası ve domates salçası ekleyin. Bu karışımı ellerinizi ıslatarak yoğurmaya başlayın. Ellerin ıslatılarak yoğrulmasının nedeni, bulgurun şişmesini önlemek içindir. Bulgur yoğrularak iyice yenecek kıvama gelince, nar ekşisi eklenir ve iyice karıştırılır. Ardından zeytinyağı da eklendikten sonra ince doğranmış olan maydanoz, nane ve soğan eklenip karıştırılır. Yanında marul ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun

KISIR YANINA EN İYİ NE GİDER?

Yaptığınız kısırı çay veya ayranla servis edebilirsiniz. Ancak en doğru tercih mis gibi Türk çayı olacaktır. Kısır kuşkusuz çayla en iyi giden lezzettir. Kısırı ister beş çayında isterseniz atıştırmalık olarak akşam yemeği öncesinde afiyetle yiyebilirsiniz.

İlgili Haberler

Kaynak:BBN