Köfte harcına birazcık ekleyin köfteler puf puf kabarıyor ve asla pişince sönme oluşmuyor
Köfte harcına biraz irmik eklemek, köftelerinizi puf puf kabarmasını sağlayacak ve pişince sönme oluşmayacaktır. Bu yöntemle ekmek ya da galeta unu bulunmadığında bile lezzetli köfteler yapabilirsiniz. İrmikle yapılan köfteler, hem pratik hem de lezzetli bir alternatif sunar. İrmikle yapılan köftelerin kabarıp, yumuşak bir dokuya sahip olması, onları eşsiz kılar. Bu nedenle, köfte yaparken irmiği denemek oldukça faydalı olacaktır. Hem pratik hem de lezzetli olan bu yöntemle, irmikle harika köfteler yapabilirsiniz.
Köfte tariflerinde yer alan galeta unu veya ekmek içi, evde her zaman bulunmayabiliyor.
Köftenin lezzetsiz olacağını düşünmeyin, aksine daha muhteşem hale getirecek muadil bir malzemesi var.
Harcına ekleyeceğiniz bir tutam irmik, lezzetini kat ve kat arttıracak.
İşte irmikli köfte tarifi...
Malzemeler:
500 g orta yağlı dana kıyması,
1 yumurta,
1 adet soğan,
1 diş sarımsak,
3 yemek kaşığı irmik,
1 çay kaşığı karabiber,
1 çay kaşığı kimyon,
Tuz
Yapılışı:
Soğanı ve sarımsağı rendeleyin,
Derin bir kapta kıyma, rendelenmiş soğan ve sarımsak, yumurta, irmik, karabiber, kimyon ve tuzu iyice özleşene kadar yoğurun,
İstediğiniz boyda ve şekilde köfteler yapın,
Sıvı yağı geniş bir tavada kızdırın,
Köfteleri kızgın yağa koyup arkalı önlü kızartın.
Kaynak: Ensonhaber.com
Kaynak:BBN