KONYA HABER
Konya
Açık
22°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,3314 %0,37
49,0397 %0,61
4.896,60 % 0,08
Ara
BBN Haber Yaşam KOGAT festivale damga vurdu. Hüyük'ün meşhur çileği sanata dönüştü

KOGAT festivale damga vurdu. Hüyük'ün meşhur çileği sanata dönüştü

15-22 Nisan Turizm Haftası kapsamında Konya’nın Hüyük ilçesinde düzenlenen Çilek Festivali, renkli görüntülere sahne oldu.

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

Hüyük'te düzenlenen etkinliğe Türkiye Gastronomi Federasyonu (TUGAFED), Konya Aşçılar Derneği (KOGAT), dernek üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

whatsapp-image-2025-04-18-at-12-09-41.jpeg

Etkinlikte TUGAFED Genel Başkanı Doç. Dr. Yılmaz Seçim, KOGAT Genel Başkanı Ali Ülkü, KOGAT yönetimi ve üyeleri hazır bulundu. Festivalde, yöresel ürünlerle hazırlanan çilek reçeli, çilekli pasta ve çilekli yerli waffle gibi lezzetler katılımcılara sunuldu. Hem görsel hem de damak tadına hitap eden etkinlik, bölge halkı ve ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü. TUGAFED Genel Başkanı Doç. Dr. Yılmaz Seçim, festivalde yaptığı konuşmada şunları söyledi.

whatsapp-image-2025-04-18-at-12-09-40-1.jpeg

"Anadolu’nun bereketli topraklarında yetişen bu eşsiz çilek, sadece bir meyve değil; bölgenin kültürü, emeği ve geleceği. Gastronomi, artık sadece mutfakta değil; tarlada, festivalde ve sokakta da hayat buluyor. Hüyük’te bunu hep birlikte görmekten büyük mutluluk duyduk."

KOGAT Genel Başkanı Ali Ülkü ise, "Çilek, Hüyük için bir simge. Biz de bu simgeyi yaratıcı tariflerle taçlandırarak Türkiye’ye tanıtmak istiyoruz. Şeflerimiz, Konya mutfağının gücünü ve yerel ürünlerin değerini bir kez daha ortaya koydu. KOGAT olarak bu tür etkinliklerde her zaman varız, var olmaya devam edeceğiz" dedi. Katılımcılar festival alanından mutlu ayrılırken, organizasyonun her yıl daha da büyüyerek gelenekselleşmesi yönünde umut verici mesajlar verildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *