KONYA HABER
Konya
Parçalı bulutlu
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,5708 %-0.05
49,6085 %-0.04
9.380,97 % 0,01
Ara
BBN Haber Yaşam Kolesterolü kontrol altına alan besin. Sadece 1 kaşık tüketmek yeterli oluyor

Kolesterolü kontrol altına alan besin. Sadece 1 kaşık tüketmek yeterli oluyor

Son yıllarda yapılan araştırmalar, zeytinyağının kolesterol seviyelerini düşürmede etkili olduğunu göstermektedir

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

Zeytinyağı, doymamış yağ asitleri bakımından zengin olup, kötü kolesterol olarak bilinen LDL seviyelerini azaltmaya yardımcı olur. Aynı zamanda, iyi kolesterol olarak bilinen HDL seviyelerini yükseltir, bu da kalp sağlığını olumlu yönde etkiler.

Günlük beslenme düzenine sadece 1 kaşık zeytinyağı eklemek, kolesterol seviyelerini kontrol altına almak için yeterli olabilir. Zeytinyağının antioksidan özellikleri de göz önüne alındığında, düzenli tüketimi genel sağlık üzerinde de olumlu etkilere sahip olabilir.

DİĞER BESİNLER NELER?

BİTTER ÇİKOLATA

Bitter çikolata, kendinizi şımartırken aynı zamanda sağlık yararları sunan bir atıştırmalıktır. İçerdiği yüksek miktarda flavonoidler sayesinde diğer çikolata türlerinden daha faydalıdır.

Sabah gazetesinin haberine göre, 2017 yılında yapılan bir araştırma, bitter çikolata tüketiminin kandaki lipid seviyelerini iyileştirdiğini göstermiştir. En az %75 kakao içeren bitter çikolatayı düzenli olarak tüketmek bu yararları sağlayabilir.

601178.jpg

ÇİLEK

Bitki bazlı bir bileşik olan polifenoller, kalp ve damar hastalıklarına karşı koruma sağlar ve çilekte bol miktarda bulunur. Düzenli çilek tüketiminin kalp krizi riskini azalttığına inanılmaktadır.

BAMYA

Sağlıklı bir akşam yemeği seçeneği olan bamya, kalp sağlığına faydalı çözünebilir lifler içerir ve düşük kalorilidir. Aynı zamanda iltihaplarla savaşan polifenoller bakımından da zengindir.

PATATES

Fırında pişmiş patates, muzdan daha fazla potasyum içerir. Düzenli patates tüketimi kan basıncını düşürerek kalp hastalıklarını ve felci önleyebilir. Ancak, patatesi yağda kızartmak yerine fırında pişirmek daha sağlıklıdır.