KONYA HABER
Konya
Açık
24°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,2950 %0,23
48,8272 %0,44
4.907,34 % 0,46
Ara
BBN Haber 3.sayfa Konya'da belediyenin açtığı kurslarda dünya mutfaklarının lezzetleri öğretiliyor

Konya'da belediyenin açtığı kurslarda dünya mutfaklarının lezzetleri öğretiliyor

Konya'da Büyükşehir Belediyesinin açtığı Meslek Edindirme Kurslarının (KOMEK) "gastronomi" bölümünde kursiyerler, Türk ve dünya mutfaklarından lezzetleri öğreniyor.

Okunma Süresi: 1 dk

Karatay KOMEK'de görevli yemek öğretmeni Hatice Acar,  kursiyerlerin ilgi ve tercihlerinin en fazla Türk mutfağına olduğunu, 12 yılda 3 bin kişiyi üçer aylık eğitimler vererek mezun ettiklerini söyledi.
Öğretmenlerden Gonca Ekentok ise kent sakinlerinin dünya mutfağının öğretildiği gastronomi bölümüne yoğun ilgisinden memnun olduklarını dile getirdi.
Yemek çeşitlerini öğrencilerden gelen taleplere göre oluşturduklarını aktaran Ekentok, eğitime öncelikle Konya yemekleriyle başladıklarını, çeşitlerinin çok fazla olduğunu kaydetti.
Ekentok, Türk mutfağını diğerlerinden ayıran özelliğe değinerek, "Türk yemekleri genelde sosuyla pişiyor, yurt dışındaki mutfaklar ise genellikle sosu daha sonradan ilave ediyor." dedi.
Eğitmen Hediye Görgülü de iyi bir yemek için kişinin önce işini severek yapması, ardından mutfak hijyenine dikkat etmesi gerektiğini ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *