KONYA HABER
Konya
Parçalı az bulutlu
30°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,0350 %0,80
48,0868 %0,92
4.443,92 % 1,11
Ara
BBN Haber Yazarlar Konya'da ne yenir? Konya'da nereye gidilir? İşte Konya'da 1 gün

Konya'da ne yenir? Konya'da nereye gidilir? İşte Konya'da 1 gün

Konya’da Neler Yenir? Gezginlerin Rehberi.. Bir dönem Konya'da öğrenci olarak okumuş genç bir yazar Konya ile ilgili deneyimlerini paylaştı

Okunma Süresi: 2 dk

Konya, Türkiye’nin en önemli turistik şehirlerinden biridir. Şehrin tarihi ve kültürel zenginlikleri kadar, damak tadınızı şenlendirecek lezzetleri de keşfetmek için buraya gelmelisiniz. Konya’da ne yenir? Nereye gidilir? İşte size Konya’da 1 gün boyunca tadabileceğiniz en lezzetli yemeklerin ve yerlerin listesi.

1. Etliekmek / Mevlana / Bıçakarası

Konya’nın meşhur yemeği olan etliekmek, incecik ve uzun bir şerit şeklinde açılan hamurun üzerine yayılan kıyma harcı ile hazırlanır. Kesinlikle tadılması gereken lezzetler arasında yer alır. Etliekmek’in en iyi yapıldığı yerlerden biri Halk Etliekmek’tir. Küflü peynirli ve bıçak arası etli Recai böreği de mutlaka denemeniz gereken lezzetler arasında yer alır.

2. Fırın Kebabı (Kuzu Tandır)

Kuzu tandıra burada fırın kebabı deniyor. Et taş fırında, kendi yağında ve suyunda, 5 – 6 saat kadar pişiyor. Et, dinlendikçe daha da lezzetleniyor. Hacı Şükrü, Konya’nın meşhur fırın kebabını tadabileceğiniz en iyi yerlerden biridir. Yumuşacık, ağızda dağılan kuzu eti gerçekten harika.

3. Tirit

Tirit Kebabı, pidenin üzerine yoğurt, et ya da köfte, domates, biber, soğan konulup üzerine tereyağ gezdirilerek hazırlanır. Konya’da tirit yemek için en iyi yer Tarihi Tiritçi Mithat’tır.

4. Arap Köfte & Şiş Köfte

Arap köfte denince akla genellikle fellah köfte geliyor. Bulgur ve kıymanın yoğrulması hususunda benzer olsalar da Konya’da farklı olarak şişe dizip ateşe veriliyorlar. Şiş köfte ise isminden anlaşılacağı gibi şişte köfte hazırlanır. Numan Usta, sadece Arap ve şiş köftenin değil, Konya’da etin en iyi adreslerinden biridir.

5. Kuru Bamya Çorbası

Kurutulmuş bamya ve kuşbaşı et ile yapılan, tatlı ekşi bir çorba olan kuru bamya çorbası Konya’da oldukça popülerdir. Çorbacı Dayım, kuru bamya çorbası için tercih edebileceğiniz bir çorbacıdır.

Konya’da yemek yemek için birçok seçenek var. Ancak bu lezzetleri en iyi yapabilen yerleri tercih ederek gerçek Konya lezzetlerini keşfedebilirsiniz. Yerel halkın sıklıkla gittiği mekanlar fiyat/performans açısından oldukça iyidir ve ambians olarak sadedirler. Konya’da yemek yemek için bir gününüzü ayırarak, bu lezzetleri tadabilirsiniz.

Yazar: Sadık Şimşek - İnstagram: Gidilesinet