Konyalılar en çok bu sütü tercih ediyor. Kaşık kaşık kaymak çıkıyor

Konyalılar en çok bu sütü tercih ediyor. Kaşık kaşık kaymak çıkıyor

Konyalı vatandaşlar son dönemde en çok bu sütü tercih ediyor. Kaynatılan sütten kaşık kaşık kaymak çıkıyor

Konyalılar artık tercihini özel ırk ineklerin sütünden yana kullanıyor. Hali hazırda kaynatılıp soğutulan sütten kaşık kaşık kaymak çıkıyor.

JERSEY SÜTÜ TERCİH EDİLİYOR

Jersey adı verilen Jersey Adası'nda yetiştirilen ve özellikle süt verimi yüksek olan bir sığır cinsidir.

hq4oydw9chwgybqkbj6haxlmxnwlhrqk7h28xk8u.jpg

Jersey inekleri genellikle turuncu-kahverengi renkte ve siyah burunlu olarak bilinirken sütteki kaymak oranı dikkat çekiyor.

İŞTE ÖZELLİKLERİ

Süt verimi: 5.000 Lt/yıl

Yağ oranı: % 6

Cidago yüksekliği: Erkek: 130 cm; Dişi: 120 cm

Canlı ağırlık: Erkek: 350 – 450 kg; Dişi: 330 – 400 kg

Bir laktasyonda 2500 - 3000 lt süt verirler.

KAŞIK KAŞIK KAYMAK ÇIKIYOR

Jersey ineklerinden elde edilen sütten kaşık kaşık kaymak çıktığını belirten Konyalı üreticiler, "Çumra ve bir kaç ilçede daha Jersey inekleri besleyenler var. Bu süt gerçekten kaliteli. Çiğ olarak aldığınız sütü kaynatıp bir gün soğutursanız çıkan kaymak oranına inanamayacaksınız. Kaliteli süt için müşterilerden çok talep var. Biz de taleplere yetişmeye çalışıyoruz. Bu sütün litresi 50 TL fakat hem lezzeti hem de ürünleri damaklarını şenlendiriyor. Vatandaşlar en çok bu sütü kaymak için alıyor. Türkiye’de ise Jersey ırkı yavaş yavaş yaygınlaşıyor" dedi.

Kaynak:Mustafa KAYA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum