Konya'nın lezzeti etliekmeğe New York ve Japonya kancası. Menülerde yerini aldı

Konya'nın lezzeti etliekmeğe New York ve Japonya kancası. Menülerde yerini aldı

Konya'nın en meşhur lezzetlerinden etliekmek "mead bread" ya da "Turkish Pide" olarak New Yorkt'tan Japonya'ya kadar dünyanın dört bir yanındaki mutfaklarda ve fırınlarda pişirilip sunuluyor. Master Chef'ler ise sosyal medyada tarifler veriyor.

Konya’nın lezzetleri, yalnızca Türkiye’nin değil, tüm dünyanın ilgisini çekmeye devam ediyor.

Yüzlerce yıllık bir lezzet

Konya etliekmeği, yüzyıllardır sofralarda yer bulan tatların ne kadar köklü bir geçmişe sahip olduğunu gözler önüne seriyor. Bu değerler, şehrin kültürel zenginliğinin mutfak aracılığıyla dünyaya tanıtılmasında önemli bir rol oynuyor. Konya'nın adeta Konya ile özdeş tarihi lezzetlerinden etliekmek ise artık dünya sofralarının ve yemek masalarının de gözdesi.

New York'tan Japonyaya etliekmek zinciri

Konya ile özdeş olan etliekmek dünya mutfağında "mead bread" ya da "Turkish Pide" olarak ifade ediliyor.

New York'tan Japonya'ya kadar dünyanın dört bir yanında etliekmeğe olan ilgi yoğun biçimde görülüyor.

Özellikle sosyal medyada master Chefler etliekmek tarifleri veriyorlar. Etliekmek sunumları yapılıyor. New York'ta Japonya'da bir çok tanınmış lokantada etliekmek sunumları yapılıyor.

Youtube ve instagramda etliekket tarifleri

Youtuber ve influencer Master Chefler, yemek guruları ve gastrologlar etliekmek üzerine sohbet ediyorlar. Etliemeğin pişirilmesi ile ilgili ayrıntılı video çekimleriyle tarifler sunuluyor. Wikiledia başta olmak üzere bir çok sözlük ve benzeri yabancı mutfak haberi sitesinde etliekmek ve mevlana üzerine fotoğraf başta olmak üzere beğeni, övgü, tarif paylaşımları yapılıp, içerikler üretiliyor.

Gastro turizmde etliekmek tavsiyesi

Dünyanın dört bir yanında artık günden olan ve arğbet gören gastro turizmde etliekmek güvenle tüketilebilecek gıdalar listesinde en başta yer alıyor. Türkiye'ye turistik olacak gelecekler için özellikle Konya'da etliekmeğin tadına bakmaları, Konya mutfağını mutlaka denemeleri tavsiyesi veriliyor.

The number one thing to try in Konya is Etliekmek- it is better than Pide ;).

Örneğin I travelen eat adlı instagram hesabında "The number one thing to try in Konya is Etliekmek- it is better than Pide ;)." Konya'da mutlaka denenmesi gereken bir numaralı şey Etliekmek'tir- Pide'den daha iyidir ;)..ifadelerine yer verildi.

"Bu çıtır pide aklınızı başınızdan alacak"

Macaristan'da bir şef ise etliekmek yapımını kameraya çekip Hungry Man Kitchen kanalıyla youtube'de "These CRISPY Turkish Meat Flatbreads will Blow Your Mind!" (Bu ÇITIR Kıtır Türk Etli Pideler Aklınızı Başınızdan Alacak!) ifadeleriyle paylaştı.

Konya Türkiye'nin gastronomi başkenti

Etliekmek, diğer tescilli lezzetleri gibi Konya’nın mutfak kültüründeki zenginliği ortaya seriyor.

Tarih ve lezzeti bir arada sunan eşsiz yemekleriyle Türkiye’nin gastronomi başkentlerinden biri olarak anılan Konya, etliekmeğiyle de dünyaya açılmış durumda.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.