KONYA HABER
Konya
Parçalı az bulutlu
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,3624 %0,44
48,5512 %0,70
4.845,64 % 0,36
Ara
BBN Haber Yazarlar Kurban etlerini direkt buzluğa atmayın

Kurban etlerini direkt buzluğa atmayın

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala vatandaşlara yönelik tavsiyeler veren kasap esnafı, etlerin uzun süre poşette bekletilmemesinin önemine dikkat çekti.

KAYNAK: İha
Okunma Süresi: 2 dk

Sayılı günlerin kaldığı Kurban Bayramı için vatandaşların hazırlıkları başladı. Kurbanlık satış yerlerinde yoğunluklar başlarken, kasap esnafı kesim ve et saklama koşullarıyla ilgili önemli tavsiyelerde bulundu. Özellikle hijyene dikkat edilmesi gerektiğini belirten Eskişehirli kasap, toprak üstünde kesim yapılmamasını söyledi. Kesim sonrasında ise etlerin bozulmaması ve kokmaması için poşetlere bırakılmaması gerektiğini ifade eden esnaf, dinlendirilmeyen etlerin buzluğa atılmamasını tavsiye etti. Kazaların önüne geçmek için ise bilmeyen kişilere kesim yaptırılmamasının önemli olduğu aktarıldı.
”Etleri kesinlikle poşette bekletmeyin, direkt olarak buzluğa atmayın”
Eskişehir'de uzun yıllardır kasaplık yapan Kadir Şen, hem hayvanın acı çekmemesi hem de vatandaşların rezil olmaması için bilmeyen kişilere kesim yaptırılmaması gerektiğini dile getirdi. Etlerin taşınması haricinde poşette tutulmamasını belirten Şen, “Bahçede kesim yapan vatandaşların hijyene çok önem vermesi lazım. Bu bayramda hava şartları sıcak olacağı için buna daha fazla dikkat edilmeli. Mesela toprağın üstünde kesim yapılmamalı. Kazaları önlemek için daha çok bu işten anlayan kasapların kesim yapması lazım. Öbür türlü hem hayvan eziyet çeker hem de vatandaş kendi kestiğinden bir şey anlayamaz. Etini de değerlendiremez, problem olur. Kesim yapıldıktan sonra ise etler sadece taşıma amacıyla poşetlere bırakılmalı. Eve getirildiği zaman mutfak taşına sofra bezi yayılmalı ve etler birbirine değmeyecek şekilde yerleştirilmeli, etin buharı çıkmalı. Bazı vatandaşlar eti aldıkları gibi direkt olarak torbayla birlikte buzluğa atıyorlar ve tatile gidiyorlar. Ondan sonra geldikleri zaman ise etin koktuğunu söylüyorlar. Ama böyle olmaz. Bazı vatandaşlar ise direkt olarak kavurma ve kıyma istiyor. Et 1-2 saat dinlenmediği sürece bunlar da güzel olmaz, rengini almaz. Bunun dışında etler kesimden 10-12 saat sonra dolaplara koyulmalı. Öbür türlü sıcak etler birbirine değdiği zaman sıkıntı olur. Özellikle söylüyorum, kesinlikle poşette et bırakmayın. Aksi takdirde et kokar ve yiyemezsiniz. Öte yandan biz kasaplar olarak bayramın birinci gününde hizmete devam edeceğiz. Kesim yerlerine gidenler de olacak. Elimizden geldiğince vatandaşlarımıza yardımcı olmaya çalışacağız” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *