Lahanayı ziyan etmeden sarma yöntemi: Birçok kişi sarma pişirirken bu püf noktaları bilmiyor

Lahanayı ziyan etmeden sarma yöntemi: Birçok kişi sarma pişirirken bu püf noktaları bilmiyor
Sarma yaparken bu püf noktalarını göz önünde bulundurarak, lezzetli ve ziyan etmeden pişirmiş olacaksınız. Artık sarma yaparken daha bilinçli ve lezzetli sonuçlar elde edebilirsiniz.

Sarma yaparken en önemli noktalardan biri, lahanayı ziyan etmeden nasıl sarmamız gerektiğidir. Bu noktada dikkat edilmesi gereken birkaç püf noktası bulunmaktadır. İşte sarma yaparken bilmeniz gerekenler:

1. Lahanayı doğru şekilde hazırlayın:

Sarma yaparken kullanacağınız lahanayı doğru şekilde hazırlamak oldukça önemlidir. Lahanaları kaynar suda bekletmek ve ardından yaprakları tek tek ayırmak, sarma yaparken lahananın kolayca kullanılmasını sağlayacaktır.

2. Dolgu malzemelerini doğru oranda kullanın:

Sarma yaparken iç harcın lezzeti oldukça önemlidir. Dolgu malzemelerini doğru oranda kullanarak sarmalarınızın lezzetini artırabilirsiniz. Pirinç, kıyma, soğan, baharatlar ve limon suyu gibi malzemeleri doğru oranlarda kullanarak lezzetli bir iç harç elde edebilirsiniz.

3. Sarmaları düzgün bir şekilde sarın:

Sarma yaparken sarmaları düzgün bir şekilde sarmanız, pişirme aşamasında da sarmalarınızın dağılmamasını sağlayacaktır. Sarmaları sıkıca ve düzgün bir şekilde sararak, pişirme esnasında dağılmalarını engelleyebilirsiniz.

4. Pişirme aşamasında dikkat edin:

Sarma yaparken pişirme aşamasında dikkat etmeniz gereken birkaç nokta bulunmaktadır. Öncelikle, uygun bir tencere seçerek sarmalarınızı düzgün bir şekilde yerleştirmelisiniz. Ardından, üzerlerini örtecek kadar su ekleyerek kısık ateşte pişirmelisiniz.

images.jpg

LAHANA SARMASI TARİFİ

Malzemeler


1 orta boy lahana
İç harcı için

1 çay bardağı zeytinyağı
3 soğan
2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz
Karabiber
Yenibahar
2 su bardağı su
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 limon suyu
Zeytinyağlı Lahana Sarması

maxresdefault-005.jpg

Nasıl Yapılır?


Lahananın kök kısmını kesip yapraklarını ayırın. Geniş bir tencerede su kaynatın ve lahanaları kaynayan suda birkaç dakika haşlayın.
Süzülmesi için bir süzgece alın. İç harcı için, zeytinyağını bir tencerede ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğanları ekleyin ve pembeleşinceye kadar soteleyin.
Yıkayıp süzdüğünüz pirinç ve dolmalık fıstığı ilave edip birkaç dakika daha soteleyin. Kuş üzümü, toz şeker, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın.
Üzerine 1 su bardağı su ilave edin ve suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp 10-15 dakika dinlendirin.
Lahanaları düz bir zemine serip sert damar kısımlarını ayırın. Lahanaları istediğiniz büyüklükte kesip içlerine hazırladığınız harçtan bir miktar koyarak sarın.
Sardığınız dolmaları yayvan bir ten
cereye dizin. Kalan 1 bardak su, zeytinyağı ve limon suyunu bir kasede karıştırıp dolmaların üzerine gezdirin.
Kaynadıktan sonra kapağını kapatın ve kısık ateşte lahanalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Servis tabağını limon dilimleri ile süsleyin. Şimdiden afiyet olsun.

Kaynak:BBN