KONYA HABER
Konya
Açık
24°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,2975 %0,26
48,7847 %0,47
4.857,02 % -0,73
Ara
BBN Haber Yaşam Lahanayı ziyan etmeden sarma yöntemi: Birçok kişi sarma pişirirken bu püf noktaları bilmiyor

Lahanayı ziyan etmeden sarma yöntemi: Birçok kişi sarma pişirirken bu püf noktaları bilmiyor

Sarma yaparken bu püf noktalarını göz önünde bulundurarak, lezzetli ve ziyan etmeden pişirmiş olacaksınız. Artık sarma yaparken daha bilinçli ve lezzetli sonuçlar elde edebilirsiniz.

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

Sarma yaparken en önemli noktalardan biri, lahanayı ziyan etmeden nasıl sarmamız gerektiğidir. Bu noktada dikkat edilmesi gereken birkaç püf noktası bulunmaktadır. İşte sarma yaparken bilmeniz gerekenler:

1. Lahanayı doğru şekilde hazırlayın:

Sarma yaparken kullanacağınız lahanayı doğru şekilde hazırlamak oldukça önemlidir. Lahanaları kaynar suda bekletmek ve ardından yaprakları tek tek ayırmak, sarma yaparken lahananın kolayca kullanılmasını sağlayacaktır.

2. Dolgu malzemelerini doğru oranda kullanın:

Sarma yaparken iç harcın lezzeti oldukça önemlidir. Dolgu malzemelerini doğru oranda kullanarak sarmalarınızın lezzetini artırabilirsiniz. Pirinç, kıyma, soğan, baharatlar ve limon suyu gibi malzemeleri doğru oranlarda kullanarak lezzetli bir iç harç elde edebilirsiniz.

3. Sarmaları düzgün bir şekilde sarın:

Sarma yaparken sarmaları düzgün bir şekilde sarmanız, pişirme aşamasında da sarmalarınızın dağılmamasını sağlayacaktır. Sarmaları sıkıca ve düzgün bir şekilde sararak, pişirme esnasında dağılmalarını engelleyebilirsiniz.

4. Pişirme aşamasında dikkat edin:

Sarma yaparken pişirme aşamasında dikkat etmeniz gereken birkaç nokta bulunmaktadır. Öncelikle, uygun bir tencere seçerek sarmalarınızı düzgün bir şekilde yerleştirmelisiniz. Ardından, üzerlerini örtecek kadar su ekleyerek kısık ateşte pişirmelisiniz.

images.jpg

LAHANA SARMASI TARİFİ

Malzemeler


1 orta boy lahana
İç harcı için

1 çay bardağı zeytinyağı
3 soğan
2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz
Karabiber
Yenibahar
2 su bardağı su
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 limon suyu
Zeytinyağlı Lahana Sarması

maxresdefault-005.jpg

Nasıl Yapılır?


Lahananın kök kısmını kesip yapraklarını ayırın. Geniş bir tencerede su kaynatın ve lahanaları kaynayan suda birkaç dakika haşlayın.
Süzülmesi için bir süzgece alın. İç harcı için, zeytinyağını bir tencerede ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğanları ekleyin ve pembeleşinceye kadar soteleyin.
Yıkayıp süzdüğünüz pirinç ve dolmalık fıstığı ilave edip birkaç dakika daha soteleyin. Kuş üzümü, toz şeker, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın.
Üzerine 1 su bardağı su ilave edin ve suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp 10-15 dakika dinlendirin.
Lahanaları düz bir zemine serip sert damar kısımlarını ayırın. Lahanaları istediğiniz büyüklükte kesip içlerine hazırladığınız harçtan bir miktar koyarak sarın.
Sardığınız dolmaları yayvan bir ten
cereye dizin. Kalan 1 bardak su, zeytinyağı ve limon suyunu bir kasede karıştırıp dolmaların üzerine gezdirin.
Kaynadıktan sonra kapağını kapatın ve kısık ateşte lahanalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Servis tabağını limon dilimleri ile süsleyin. Şimdiden afiyet olsun.