KONYA HABER
Konya
Parçalı az bulutlu
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,3624 %0,44
48,5512 %0,70
4.845,64 % 0,36
Ara
BBN Haber Yaşam Lezzetli menemen pişirmenin püf noktası: Bakın aşçılar menemen pişirirken ne yapıyor

Lezzetli menemen pişirmenin püf noktası: Bakın aşçılar menemen pişirirken ne yapıyor

Menemen pişirirken bilmeniz gereken lezzet sırları

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

Menemen, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ancak herkesin bildiği gibi, lezzetli bir menemen pişirmek sanıldığı kadar kolay değildir. İşte bu noktada, deneyimli aşçıların püf noktaları devreye giriyor. Peki, lezzetli menemen nasıl yapılır? İşte aşçıların menemen pişirirken uyguladığı bazı püf noktaları:

1. Taze Malzemeler Kullanın:

Menemenin en önemli püf noktalarından biri taze malzemeler kullanmaktır. Domates, biber ve yumurtayı mümkünse organik ve taze olarak tercih edin. Taze malzemelerin lezzeti menemenin tadını kat kat artıracaktır.

2. Doğru Pişirme Tekniği:

Aşçılar, menemeni pişirirken kısık ateşte ve yavaş yavaş pişirmeyi tercih ederler. Bu sayede malzemelerin lezzetleri birbirine daha iyi karışır ve menemenin kıvamı daha lezzetli olur.

hq720-001.jpg

3. Baharatları Doğru Zamanında Ekleyin:

Menemenin lezzetini belirleyen unsurlardan biri de baharatlardır. Aşçılar, genellikle tuz ve karabiberi pişirme işlemi sırasında değil, menemenin pişme sürecinin sonunda eklerler. Bu sayede baharatların aroması daha yoğun olur ve menemenin tadı daha lezzetli olur.

4. Yumurtaları Son Anda Kırın:

Menemenin en önemli malzemelerinden biri olan yumurtaları, pişirme işlemi sırasında değil, menemenin neredeyse pişme aşamasında eklemek daha doğru bir tercihtir. Bu sayede yumurtaların kıvamı daha iyi olur ve menemen daha lezzetli bir hale gelir.

5. Servis Öncesi Dinlendirin:

Menemeni ocaktan aldıktan sonra hemen servis etmek yerine, birkaç dakika dinlendirmek lezzetini artıracaktır. Aşçılar genellikle menemeni servis etmeden önce birkaç dakika dinlendirerek, malzemelerin birbirine daha iyi karışmasını sağlarlar.