Limonla mikrodalga temizliği! Sadece 5 dakikada fırını pırıl pırıl parlatan yöntem

Limonla mikrodalga temizliği! Sadece 5 dakikada fırını pırıl pırıl parlatan yöntem
Bu basit yöntem sayesinde mikrodalga fırının içinde biriken yağ ve kirlerden kurtulabilirsiniz.

Mikrodalga fırınınızın temizliği, ev işlerinin en zorlayıcı ve zaman alıcı kısımlarından biri olabilir. Ancak endişelenmeyin, size sadece 5 dakikada fırınınızı pırıl pırıl parlatmanın kolay bir yöntemini sunacağız.

İhtiyacınız olan tek şey limon! Limonun doğal temizleyici özellikleri sayesinde mikrodalga fırınınızı kolayca temizleyebilirsiniz. İşte adım adım uygulamanız gereken yöntem:

Limonla mikrodalga temizliğine başlamadan önce boş sprey şişesinin içerisine yarısına gelecek kadar limon suyu ve diğer yarısını su ile doldurarak bir karışım oluşturun. Elinizdeki süngeri mümkün olduğu kadar su ile ıslatıp suya doyacak hale getirin ve mikrodalga fırının içerisine koyun.

maxresdefault-001.jpg

Hazırladığınız limon sulu karışımı mikrodalga fırının üst, alt ve yanları da dahil olmak üzere her yerine sıkın. Ardından mikrodalga fırının kapağını kapatıp 2 dakika boyunca çalıştırın. Süre bittiğinde mikrodalga fırını kapağı kapalı şekilde içerisindeki süngerin soğumasına fırsat verecek kadar bekletin.

Süngerin soğuduğunu düşündüğünüz zaman mikrodalga fırının kapağını açın. Limonla mikrodalga temizliği ve buharlaşma sayesinde içerdeki kalıntılar yumuşayacak ve kolayca silinebilir hale gelecektir.

Mikrodalganın içerisinde olan sünger ile tüm iç yüzeyi güzelce silin. Dilerseniz hazırladığınız limon sulu karışımı mikrodalga fırının dış kısmına da sıkabilir aynı sünger ile dışını da temizleyebilirsiniz.

Kaynak: Haber7.com, youtube.com

Kaynak:BBN