Lüks otellerde aşçılar böyle yapıyormuş. Yumurta haşlama suyuna 1 damla damlatılırsa...

Lüks otellerde aşçılar böyle yapıyormuş. Yumurta haşlama suyuna 1 damla damlatılırsa...
Yumurta haşlarken haşlama suyuna neden limon suyu eklenmeli?

Yumurta haşlarken haşlama suyuna limon suyu eklemenin birkaç önemli sebebi bulunmaktadır. Limon suyu, yumurtanın kabuğunun çatlamasını engellemek ve yumurta beyazının dağılmamasını sağlamak için kullanılır. Ayrıca, limon suyu eklenen suyun asidik özelliği sayesinde yumurtanın kabuğu daha kolay soyulur ve yumurta beyazı daha sıkı bir kıvama sahip olur.

Yumurta haşlama suyuna limon suyu eklemenin bir diğer faydası da yumurtanın daha parlak bir görünüme sahip olmasını sağlamasıdır. Limon suyu, yumurtanın kabuğunun üzerindeki kireci çözer ve yumurtanın daha temiz ve parlak bir görünüm kazanmasına yardımcı olur.

Ayrıca, limon suyu eklenen suyun kokusunu ve yumurta kokusunu azaltarak daha hoş bir koku yayılmasını sağlar. Bu da pişirilen yumurtaların daha lezzetli ve hoş kokulu olmasını sağlar.

maxresdefault-001.jpg

HAŞLANMIŞ YUMURTA SUYUYLA BİTKİLERİNİZE HAYAT VERİN

Bitkileri besler

Toprağı düzenlemeye yardımcı olduğundan dolayı kalsiyumu oldukça seven bitkiler için haşlamış yumurtanın suyu tam bir şifa olacak nitelikte. Kalsiyum besinleri verimli bir şekilde emmelerine yardımcı olmak için mükemmel toprak koşulları sağlar. Kalsiyum açısından zengin haşlanmış yumurta suyunu toprağınıza uygulayarak çiçeklerinizin besleyebilir, hızlı ve sağlıklı büyümelerine yardımcı olabilirsiniz. Peki haşlanmış yumurta suyu çiçeklere nasıl dökülür?

Yumurtaları kaynatmak için kullandığınız suyu biriktirin. Suyun oda sıcaklığına soğumasını bekleyin ve ardından bitkilerinizin toprağına dökün.

Kaynak:BBN