Makinem bulaşıkları neden temiz yıkamıyor diyorsanız işte bilmeniz gereken mutfak tüyoları

Bulaşık makinenizin çok daha iyi yıkaması için bilmeniz gerekenler

Tüm bu mutfak tüyolarını dikkate alarak, bulaşık makinenizin bulaşıkları neden temiz yıkamadığını çözebilir ve daha temiz bulaşıklara sahip olabilirsiniz. Unutmayın, düzenli bakım ve doğru kullanım, bulaşık makinesinin performansını artırmanın en önemli adımlarıdır.

Makinem bulaşıkları neden temiz yıkamıyor diyorsanız, endişelenmeyin! Bu durumun birkaç farklı sebebi olabilir ve bu mutfak tüyoları ile bu sorunu çözebilirsiniz.

Filtreleri kontrol etmiyorsunuz.


Bulaşık makinesinin eskisi kadar iyi olmamasının temel nedenleri arasında, filtrenin kirli olması yatar. Başta filtre olmak üzere bulaşık makinesinin içini düzenli olarak temizlemeniz gerektiğini unutmayın. Ayda bir kez mutlaka filtreyi kontrol edin. Eğer kirliyse temizledikten sonra yerine yerleştirin.

Kireç çözücü kullanmıyorsunuz.


Zamanla makinenin içinde kireç izler görüyor olabilirsiniz. Özellikle suyu sert ve kireçli olan bir bölgede yaşıyorsanız, bu sorun birçok eşyada kendini gösterebilir. Makinenin performansının düşmesini önlemek için, kireç çözücü kullanmanız gerekiyor.

Tıkanıklığı kontrol etmiyorsunuz.


Bulaşıkların temizlenmeden çıkmasının yaygın sebeplerinden biri de, fıskiyelerin tıkanmış olmasıdır. Hem altta, hem de üstte bulunan bu fıskiyelerin tıkanık olup olmadığını düzenli olarak kontrol edin. Eğer fıskiyeler yağ veya yemek artıkları gibi nedenlerden ötürü tıkandıysa sünger yardımıyla dikkatli bir şekilde temizleyin.

Makinenin parçalarını yıkamıyorsunuz.


Bulaşık makinesinin çıkarılabilir tüm parçalarını çıkartın ve deterjanlı suyla temizleyin. Ardından durulayın ve aynı şekilde yerine yerleştirin. Makinede bulunan sepet de bu parçalara dahildir. Burada dikkat edilmesi gereken şey, çıkmayan parçaları sökmeye çalışmamak ve temizlenen parçaları tam yerini oturtmaktır.

Yemek artıklarını atmıyorsunuz.


Mutfakta su israfını önlemek için bulaşıkları makineye dizmeden önce sudan geçirmemeniz gerektiğini anlatmıştık. Ancak sudan geçirmemeniz, kirli bulaşıkları doğrudan makineye koymanız anlamına gelmez. Özellikle içinde inatçı lekeler bulunan tabak ve tencereleri, yemek artıklarını döktükten sonra makineye yerleştirin. Aksi takdirde hem filtre çabuk kirlenir, hem de fıskiyelerde tıkanmalar meydana gelir.

İlgili Haberler

Kaynak:BBN