KONYA HABER
Konya
Açık
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,3203 %0,24
48,7869 %0,45
4.855,94 % -0,02
Ara
BBN Haber Yaşam Mayalamayı beklemeden hızlıca poğaça yapmanın püf noktası. Aynı pastane usulü oluyor

Mayalamayı beklemeden hızlıca poğaça yapmanın püf noktası. Aynı pastane usulü oluyor

Tüm bu püf noktaları göz önünde bulundurularak, mayalamayı beklemeden hızlıca poğaça yapmak oldukça mümkün ve pratik oluyor

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

Hızlıca poğaça yapmanın püf noktası, özellikle bekleme süresi olmadan pratik bir şekilde lezzetli poğaçalar elde etmek isteyenler için oldukça önemlidir. Bu yöntem, aynı zamanda pastane usulü poğaçaların lezzetini evde yakalamak isteyenler için de ideal bir seçenektir.

MAYASIZ POĞAÇA TARİFİ

Mayasız Poğaça Malzemeler:

1 su bardağı yoğurt

2 yumurta (1 tanesinin sarısını üzeri için ayırın)

1 çay bardağı sıvı yağ

1 tatlı kaşığı tuz

1 adet kabartma tozu

Alabildiğince un (yaklaşık 4 su bardağı)

İç harcı için:

Maydanoz

Lor peyniri

Mayasız Poğaça Yapılışı:

Bir yumurtanın sarısını poğaçaların üzerine sürmek için ayırın.

Beyazını ve diğer yumurtayı yoğurt ve sıvı yağ ile yoğurma kabına alarak karıştırın.

Tuzu da ekleyip bir kez daha karıştırdıktan sonra kabartma tozunu ilave edin.

Unu azar azar ekleyerek elinize yapışmayan bir hamur elde edin.

Maydanozları ince ince kıyıp lor ile karıştırın. (Dilerseniz farklı malzemeler de kullanabilirsiniz.)

Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzun içinde açın.

Ortasına harcı kapatıp yuvarlak ya da D şeklinde kapatın.

Fırın tepsisine yağlı kâğıt serip poğaçaları üzerine yerleştirin.

maxresdefault-002.jpg

Bir kenara ayırdığınız yumurta sarısını poğaçaların üzerine sürün. Arzu ederseniz susam, çörek otu ya da haşhaş serpin.

Fırını 175 dereceye ayarlayıp önceden biraz ısıtın ve tepsiyi fırına verin.

Kızaran poğaçalarınız kıtır kıtır kıvamıyla yenmeye hazırdır.

Afiyet olsun…

Püf Noktası:

Mayasız olarak poğaça hazırlanmak istendiğinde maya hariç tüm malzemeler tezgâh üzerinde olmalıdır.

Kaynak: Haberturk.com