Mayalamayı beklemeden hızlıca poğaça yapmanın püf noktası. Aynı pastane usulü oluyor
Hızlıca poğaça yapmanın püf noktası, özellikle bekleme süresi olmadan pratik bir şekilde lezzetli poğaçalar elde etmek isteyenler için oldukça önemlidir. Bu yöntem, aynı zamanda pastane usulü poğaçaların lezzetini evde yakalamak isteyenler için de ideal bir seçenektir.
MAYASIZ POĞAÇA TARİFİ
Mayasız Poğaça Malzemeler:
1 su bardağı yoğurt
2 yumurta (1 tanesinin sarısını üzeri için ayırın)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet kabartma tozu
Alabildiğince un (yaklaşık 4 su bardağı)
İç harcı için:
Maydanoz
Lor peyniri
Mayasız Poğaça Yapılışı:
Bir yumurtanın sarısını poğaçaların üzerine sürmek için ayırın.
Beyazını ve diğer yumurtayı yoğurt ve sıvı yağ ile yoğurma kabına alarak karıştırın.
Tuzu da ekleyip bir kez daha karıştırdıktan sonra kabartma tozunu ilave edin.
Unu azar azar ekleyerek elinize yapışmayan bir hamur elde edin.
Maydanozları ince ince kıyıp lor ile karıştırın. (Dilerseniz farklı malzemeler de kullanabilirsiniz.)
Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzun içinde açın.
Ortasına harcı kapatıp yuvarlak ya da D şeklinde kapatın.
Fırın tepsisine yağlı kâğıt serip poğaçaları üzerine yerleştirin.
Bir kenara ayırdığınız yumurta sarısını poğaçaların üzerine sürün. Arzu ederseniz susam, çörek otu ya da haşhaş serpin.
Fırını 175 dereceye ayarlayıp önceden biraz ısıtın ve tepsiyi fırına verin.
Kızaran poğaçalarınız kıtır kıtır kıvamıyla yenmeye hazırdır.
Afiyet olsun…
Püf Noktası:
Mayasız olarak poğaça hazırlanmak istendiğinde maya hariç tüm malzemeler tezgâh üzerinde olmalıdır.
Kaynak: Haberturk.com
Kaynak:BBN