KONYA HABER
Konya
Açık
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,3247 %0,24
48,8293 %0,45
4.854,17 % -0,06
Ara
BBN Haber Yaşam Meğer birçok ev hanımı böyle hazırlıyormuş. Ekmek kızartmasının yağ çekmesini önleyen tüyo

Meğer birçok ev hanımı böyle hazırlıyormuş. Ekmek kızartmasının yağ çekmesini önleyen tüyo

Ekmek kızartması nasıl hazırlanır. İşte ekmek kızartması yaparken bilmeniz gereken tarif

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 1 dk

,Ekmek kızartması yaparken, yağ çekmesini önlemek için birçok ev hanımının kullandığı pratik bir yöntem bulunmaktadır. Bu yöntem sayesinde, kızartılan ekmekler daha hafif ve lezzetli olmaktadır. Eğer siz de ekmek kızartması yaparken yağ çekmesini önlemek istiyorsanız, aşağıdaki tüyoları dikkate alabilirsiniz.

Ekmek dilimlerini tavaya koyun ve her iki tarafını da altın rengi olana kadar kızartın. Bu genellikle her taraf için 2-3 dakika sürebilir. Ancak gözünüz ekmekte olsun ki yanmasın. Kızaran ekmekleri tavadan alın ve kağıt havlu üzerinde fazla yağı süzülmesi için bir dakika kadar bekletin. Ardından servise hazır olacaktır.

1. Ekmekleri fazla yağda kızartmaktan kaçının: Ekmekleri kızartırken yağın fazla olmamasına dikkat edin. Fazla yağ ekmeklerin yağ çekmesine neden olacaktır. Az miktarda yağ kullanarak ekmekleri kızartmak daha sağlıklı olacaktır.

2. Ekmek dilimlerini kağıt havlu ile süzün: Kızarttığınız ekmek dilimlerini kağıt havlu üzerine alarak fazla yağlarını süzebilirsiniz. Bu sayede ekmeklerin üzerindeki fazla yağları alarak, yağ çekmelerini önleyebilirsiniz.

3. Kızartma işleminden sonra ekmekleri havlu kağıt üzerine alın: Kızartma işlemi bittikten sonra ekmekleri kağıt havlu üzerine alarak, fazla yağlarını süzün. Bu sayede ekmeklerin daha hafif olmalarını sağlayabilirsiniz.