KONYA HABER
Konya
Açık
30°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,1680 %0,27
47,8949 %0,47
4.672,43 % 1,64
Ara
BBN Haber Yaşam Mercimekle ekmek nasıl yapılır? En sağlıklı ekmekler arasında yer alıyormuş! İşte işin sırrı

Mercimekle ekmek nasıl yapılır? En sağlıklı ekmekler arasında yer alıyormuş! İşte işin sırrı

Mercimek ekmeği nasıl hazırlanır? İşte mercimek ekmeği yaparken bilmeniz gerekenler

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

Mercimek, protein, lif, demir ve birçok vitamin ve mineral açısından zengin bir besindir. Bu nedenle mercimek, sağlıklı beslenme için oldukça önemlidir. Mercimeğin bu faydalarını ekmek yapımında da değerlendirmek mümkün. Mercimekle yapılan ekmekler, diğer ekmek çeşitlerine göre daha besleyici ve sağlıklı olmalarıyla bilinir.

Mercimekle ekmek yapmak oldukça kolaydır. İşte size evde mercimek ekmeği yapmanın püf noktaları:

MERCİMEK EKMEĞİ TARİFİ İÇİN GEREKEN MALZEMELER

Aşağıdaki malzemeleri kullanarak hazırlık aşaması 10 dakika, pişirme aşaması ise 25 dakika kadar süren 6- 8 kişilik mercimek ekmeği hazırlayabilirsiniz.

Mercimek ekmeği tarifi için gereken malzemeler şu şekilde:

  • 2 tane yumurta, 1 su bardağı kırmızı mercimek, 1 çay bardağı yoğur, yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı peynir, 1 paket kabartma tozu (karbonat da olabilir), 7- 8 sap maydanoz ve dereotu, karabiber, pulbiber, tuz.

MERCİMEK EKMEĞİ TARİFİ NASIL YAPILIR?

Mercimek ekmeği tarifinin yapım aşamaları sırası ile şu şekildedir:

hq720-002.jpg

  • Kırmızı mercimeği bir gece önceden ıslatın.
  • Ertesi gün mercimeğin suyunu süzüp sudan geçirin.
  • Mercimeği ve yumurtayı blenderden geçirin.
  • Yoğurdu, sıvı yağı, baharatları, tuzu ve karbonatı da blendere ekleyerek tüm karışımı bir kez daha çekin.
  • Peyniri ince ince kıyın. Maydanozları ve dereotlarını da doğrayıp karışıma ilave edin. Bu aşamada blender kullanmanıza gerek yok. Tüm karışımı bir spatula veyahut da kaşık yardımı ile karıştırabilirsiniz.
  • Hazırladığınız karışımı muffin kaplarına paylaştırın.
  • Mercimek ekmeklerinizi 180 derecede önceden ısıtılmış fırında alt üst fansız ayarda yaklaşık olarak 25 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun!

Kaynak: milligazete.com.tr, youtube.com