Meşhur tostu yemek için Ayvalık'a gitmeye gerek yok! İşte Ayvalık tostunun püf noktaları

Meşhur tostu yemek için Ayvalık'a gitmeye gerek yok! İşte Ayvalık tostunun püf noktaları

Ayvalık'a gitmeden de lezzetli bir Ayvalık tostu yemek mümkün! Bu bahsettiğimiz püf noktalarını göz önünde bulundurarak evde de Ayvalık tostu yapabilirsiniz.

Ayvalık, Ege'nin incisi olarak bilinir ve birbirinden lezzetli deniz ürünleri ile ünlüdür. Ancak Ayvalık'ın meşhur tostu da bu lezzetler arasında kendine önemli bir yer edinmiştir.

Peki, Ayvalık tostunun sırrı nedir? İşte size Ayvalık tostunun püf noktaları...

Ayvalık tostu malzemeler:

  • 4 dilim tost ekmeği
  • 8 dilim kaşar
  • 6 adet kokteyl sosis
  • 8 dilim sucuk
  • 1 adet domates
  • 2 adet kornişon turşu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 yemek kaşığı Rus salatası
  • Salam

Ayvalık tostu yapılışı:

maxresdefault-006.jpg

  • Sosis ve salamları uzun ince bir şekilde doğrayın.
  • Kaşar peyniri ve domatesi de doğrayıp bir kenara koyun.
  • Salatalık turşunu uzun ince doğrayın.
  • Sucukları halka şeklinde kesin.
  • Bir tava içerisinde salam, sosis ve sucukları rengi değişene kadar kavurun.
  • Tost makinesine ekmekleri yerleştirin ve üzerinde iz çıkana kadar bekleyin.
  • Tost ekmeklerinden iki tanesinin içerisine ikişer dilim kaşar koyun.
  • Tavadaki malzemeleri eşit olarak üzerlerine paylaştırın.
  • Üst kısma doğradığınız turşuları ve ikişer yemek kaşığı Rus salatasını ekleyin.
  • En üste tekrar kaşar peyniri koyup ekmekle üzerini kapatın.
  • Ardından tost makinesinin üst kapağını kapatın.
  • Kaşar eriyene dek tosta basın.
  • Kaşarlar erdikten sonra dilerseniz ketçap ile servis edin.

Kaynak: Haberturk.com, Youtube.com

Kaynak:BBN