Mükemmel kıvamda dağılmayan mercimek köftesinin püf noktası: Asla dağılma sorunu oluşmuyor

Mükemmel kıvamda dağılmayan mercimek köftesinin püf noktası: Asla dağılma sorunu oluşmuyor
Mercimek köftesi hazırlarken bilmeniz gereken püf noktalar

Bu püf noktalarını dikkate alarak hazırladığınız mercimek köftesi, mükemmel kıvamda dağılmadan lezzetli bir şekilde servis edebilirsiniz. Artık asla dağılma sorunu oluşmayacak ve misafirlerinizi veya ailenizi bu enfes lezzetle buluşturabileceksiniz.

Mercimek köftesi, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ancak bazen yapılan mercimek köfteleri istenmeyen bir şekilde dağılabilir ve formunu kaybedebilir. Bu durumu engellemenin püf noktalarını sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Mercimek köftesinin püf noktası, malzemelerin doğru oranlarda ve doğru şekilde kullanılmasıdır. İşte mükemmel kıvamda dağılmayan mercimek köftesi yapmanın tarifi

MERCİMEK KÖFTESİ TARİFİ

Mercimek Köftesi Malzemeler;

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1,5 su bardağı ince köftelik bulgur
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 demet maydanoz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 demet taze soğan
  • 2 yemek kaşığı salça (isteğe göre biber salçası)
  • 3 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı nane

maxresdefault-001.jpg

Mercimek köfte yapılışı;

  • Mercimekler yıkanır ve tencereye alınarak üzerini 3 su bardağı su ilave edilir. İyice yumuşayıncaya kadar haşlanır.
  • Bulgurun suyu çekince içine bulgur atılır ve tencerenin kapağı kapalı olarak yarım saat bekletilir.
  • Tavamıza ince kıyılmış soğanları atalım, sıvı yağda soğanlar hafif pembeleşene kadar pişirelim sonra içine salça ilave 1-2 dakika daha pişirelim.
  • Yarım saat beklettiğimiz mercimeklere pişirdiğimiz salçalı soğanı, tuz ve baharatlar ilave edelim.
  • İnce kıyılmış maydanoz, ince kıyılmış yeşil soğan ilave edelim. Yemek kaşığımızla hepsini karıştıralım.
  • Hazırladığımız malzememizi el yakmayacak kıvama geldiğinde yoğurma işlemi yapalım. (Avcumuza alıp şekil verelim)
  • Şekil verdiğimiz köftelere marul, roka yaprakları üzerine dizilir.

Mercimek köftesi püf noktaları;

  • Köfte harcını yoğurarak güzel bir şekilde malzemelerin birbiri ile özleşmesini sağlamalısınız.
  • Bulguru tencerenin içine ekledikten sonra ocağın altı kapalı bir şekilde dinlendirmelisiniz.
  • Önemli olan; şekil verdiğimiz köftelerin üzerini kapalı tutmanız aksi halde açıkta kalan mercimek köfteleriniz kuruyacaktır.

Kaynak: haberturk.com

İlgili Haberler

Kaynak:BBN