Patlıcanın yağ çekmesinden dert yananlar buraya! Aşçıların sırrı ile kesin çözüm

Patlıcanın yağ çekmesinden dert yananlar buraya! Aşçıların sırrı ile kesin çözüm

Bu yöntemleri uygulayarak, patlıcan kızartmasında yağ çekme sorununu en aza indirebilir ve daha lezzetli bir sonuç elde edebilirsiniz.

Patlıcan kızartması yaparken karşılaşılan yağ çekme sorunu, birçok evde sıkça yaşanan bir durumdur. Ancak bu soruna artık profesyonel aşçıların kullandığı etkili bir çözüm bulunmaktadır.

Patlıcan kızartmasında yağ çekmesini önlemenin en etkili yolu, patlıcanları önceden tuzlu suda bekletmektir. Patlıcan dilimlerini tuzlu suya koyarak yaklaşık yarım saat bekletmek, patlıcanın içerisindeki acı suyun atılmasını sağlar ve aynı zamanda yağın daha az emilmesini sağlar.

Kızartma herkesin sevdiği sabah kahvaltısında ya da akşam yemeğinde çokça tüketilen bir yemek. Fakat kızartma yaparken patlıcanın yapısından kaynaklanan ekstra bir yağ çekme problemi ile karşı karşıya kalınıyor. Bu hem tenceredeki yağı oldukça azaltıyor hem de çok yağlı olduğu zaman kızartmanın tadı güzel olmuyor. Bu nedenle kızartmayı sık sık yapan ve çok seven vatandaşlar patlıcanın yağ çekmemesi için birçok yöntem araştırıyor.

Kesin çözüm olacak bu yöntemi mutlaka deneyin. Aşçıların kullandığı yöntem ile artık patlıcan kızartması yapılırken yağ çekmeyecek. Peki bu yöntem nedir?

PATLICANIN YAĞ ÇEKMESİNİ ÖNLEYEN O YÖNTEM!

Patlıcanın yağ çekmesini önlemek için öncelikle patlıcanları kızartmak için küçük boyutlarda kesin. Daha sonra tuzlu suda 10 dakika kadar bekletin. Tuzlu suda bekleyen patlıcanları kağıt havlu yardımıyla iyice kurulayın. Tencereye yağı ekleyerek iyice kızmasını bekleyin. Kızartma yağının iyi kızması gerekmektedir. Yağ eğer yeteri kadar kızmazsa kızartma yağ çekecektir.

Birde tuzlu suda bekletmek istemeyenler için bir yöntem daha açıklandı. Bu yöntem ise teflon tava üzerine iki yemek kaşığı yağı koyun daha sonra patlıcanları bu yağ bulayın ve daha sonra kızartma işlemine başlayın.

Diğer bir yöntem ise patlıcanları yumurtaya bulamak olacak. Yumurtaya buladığınız patlıcanları derin yağda kızartabilirsiniz. Böylece patlıcanlarınız yağ çekmeyecek ve hatta kıtır kıtır olacaktır. Ayrıca kızartma yapacağınız tavaya ya da tencereye bir damla sirke damlatıp kızartma işlemeni öyle başlayarak da yağ çekmeyi önleyebilirsiniz.

Kaynak:BBN