Pilavınız lapa mı oluyor? Doğru pişirme yöntemiyle artık olmuyor... İşte aşçıların pilav pişirme tekniği

Pilavınız lapa mı oluyor? Doğru pişirme yöntemiyle artık olmuyor... İşte aşçıların pilav pişirme tekniği
Pilav pişirirken bilmeniz gereken incelikler

Pilavınız lapa olmaktan kurtulacak! Artık doğru pişirme yöntemiyle pilavınız istediğiniz kıvamda olacak. İşte size aşçıların pilav pişirme tekniği:

1. Pilavınızı yıkayın: Pilavınızın üzerine soğuk su ekleyerek iyice yıkayın. Bu işlem, pilavın üzerindeki fazla nişastayı ve tozu temizler, böylece pilavınız daha az yapışır ve daha güzel pişer.

2. Pilavınızı süzün: Yıkama işleminden sonra pilavınızı süzgeç yardımıyla süzün ve suyunun iyice akmasını sağlayın.

3. Pilavınızı dinlendirin: Süzme işleminden sonra pilavınızı 15-20 dakika kadar dinlendirin. Bu sayede pilav taneleri birbirine yapışmaz ve daha iyi pişer.

4. Pilavınızı tencereye alın: Geniş tabanlı bir tencereye yağ ekleyin ve pilavınızı ekleyin. Orta ateşte pilavı kavurun, taneler birbirine yapışana kadar kavurun.

5. Pilavınıza su ekleyin: Kavrulmuş pilavın üzerine sıcak su ekleyin. Su miktarı, pilav miktarının 1.5 katı olmalıdır.

6. Pilavınızı pişirin: Su kaynadıktan sonra ateşi kısın ve tencerenin kapağını kapatın. Pilavınızı kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

7. Pilavınızı demlendirin: Pişen pilavın üzerine temiz bir mutfak bezi örtün ve tencerenin kapağını kapatın. Bu şekilde 10-15 dakika kadar dinlendirin.

Artık pilavınız hazır! Bu yöntemle pilavınız lapa olmaktan kurtulacak, her zaman lezzetli ve kıvamında olacak. Afiyet olsun!

İlgili Haberler

Kaynak:BBN